Υπάρχει φυσιολογικός αριθμός που πρέπει να επισκέπτεται κανείς την τουαλέτα;

Υπάρχει φυσιολογικός αριθμός που πρέπει να επισκέπτεται κανείς την τουαλέτα;
Getty Images/Flickr RF

Η καλή λειτουργία του εντέρου είναι σημαντική για την υγεία του οργανισμού. Πολλές φορές έχει γίνει λόγος σχετικά με το πόσες φορές την ημέρα πρέπει να επισκέπτεται κανείς την τουαλέτα και η ιστοσελίδα Thrillist, θέλοντας να δώσει μία απάντηση ζήτησε την γνώμη ενός γαστρεντερολόγου.

Όπως ανέφερε η Dr. Lisa Ganjhu δεν υπάρχει ακριβής φυσιολογικός αριθμός, αλλά για τον κάθε άνθρωπο τα πράγματα διαφέρουν.

«Όλοι είναι διαφορετικοί. Υπάρχουν άνθρωποι που μόλις καταναλώσουν τροφή, τρέχουν αμέσως στην τουαλέτα, σαν μωρά, ενώ άλλοι περιορίζονται σε μία φορά την ημέρα, ή μία φορά κάθε 2 μέρες», αναφέρει.

Με λίγα λόγια, μόνο εσείς γνωρίζετε ποια συχνότητα είναι φυσιολογική για τον οργανισμό σας. Ακόμα κι αν μερικές μέρες μείνετε λίγο πίσω, πάλι δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πρόβλημα προκύπτει όταν υπάρχει σημαντική αλλαγή από τα συνηθισμένα.

Επιπλέον, και η ηλικία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σημασία της καλής λειτουργίας του εντέρου. Πολλές φορές άνθρωποι τρίτης ηλικίας βιώνουν αλλαγές, αλλά αυτές οφείλονται σε φάρμακα ή διατροφή, αλλά είναι σημαντικό να επισκεφτούν έναν ειδικό για να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.