Καμμένος για ΔΝΤ: Ελπίζω σε λύσεις με πολιτική βοήθεια για να αποφασιστεί η έξοδος από τα μνημόνια πριν την 1η Μαΐου

Καμμένος για ΔΝΤ: Ελπίζω σε λύσεις με πολιτική βοήθεια για να αποφασιστεί η έξοδος από τα μνημόνια πριν την 1η Μαΐου
ΥΠΕΘΑ

«Στις επαφές τις οποίες έχω εδώ στις ΗΠΑ είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ελπίζω ότι θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από την πολιτική πλευρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου της χώρας από τα μνημόνια πριν από την 1η Μαΐου» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της AIPAC, μίας εκ των, όπως είπε, «μεγαλύτερων και πιο σημαντικών οργανώσεων των Ισραηλινών στις ΗΠΑ».

O κ. Καμμένος έκανε λόγο για μια σημαντική συζήτηση: «Είχα τη δυνατότητα να επικοινωνήσω τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν πλέον σε πολιτικό, στρατιωτικό, ενεργειακό, αλλά και επενδυτικό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι Ισραηλινές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής βλέπουν με καλό μάτι αυτή τη συνεργασία και θα βοηθήσουν στη δυναμική προσπάθεια της Ελλάδος, βγαίνοντας από την κρίση, να περάσει στο αύριο, έχοντας τη δυνατότητα νέων επενδύσεων, σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι ασφαλές, ένα περιβάλλον το οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη διαμόρφωση ενός τόξου ασφάλειας που θα αρχίζει από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ελλάδα και θα επεκτείνεται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, σε σχέση με την ΕΕ και την Τουρκία, δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής», γιατί «πλέον η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται αποδεκτή από την πλευρά της Τουρκίας, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί και πιστεύω ότι η εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης στο πλαίσιο πλέον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και ουσιαστικά σταματούν να υπάρχουν εκείνες οι φωνές που ακούστηκαν στην αρχή και δημιουργήθηκαν ορισμένοι φόβοι για αυτή τη συμφωνία».

Δημοφιλή