Επαγρύπνηση και στην Ελλάδα: Αυξάνονται για προληπτικούς λόγους τα μέτρα ασφαλείας σε μέσα μεταφοράς, αεροδρόμιο και ξένες πρεσβείες

Επαγρύπνηση και στην Ελλάδα: Αυξάνονται για προληπτικούς λόγους τα μέτρα ασφαλείας σε μέσα μεταφοράς, αεροδρόμιο και ξένες πρεσβείες
Nick Paleologos / SOOC

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο.

Μετά από απόφαση των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα κτίρια της Αθήνας όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις πρεσβείες της Ολλανδίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Γερμανίας.

Αυξημένη είναι η προσοχή και στους κεντρικούς σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, ενώ στις συσκέψεις που γίνονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αποφασιστεί η έκδοση σχετικών διαταγών για έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ήταν ήδη σε επιφυλακή μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Η ίδια πηγή αναφέρει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται νέα ενίσχυση των δυνάμεων για παν ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι οι νέες συμφωνίες που υπεγράφησαν στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό μπορεί να επηρεάσουν τη στάση εξτρεμιστών προς χώρες που μέχρι σήμερα δεν θεωρούνταν ότι βρίσκονται ψηλά στις χώρες με τους στόχους. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προληπτικά μέτρα που θα εφαρμοστούν εφεξής.

Δημοφιλή