Άνοιξη σημαίνει ανανέωση: 6 φθηνοί και εύκολοι τρόποι για να αλλάξετε διακόσμηση

Στις 21 Μαρτίου μπήκε και επίσημα η Άνοιξη. Με τον ερχομό αυτής της εποχής μας πιάνει πάντα η ανάγκη για ανανέωση και η επιθυμία να «πετάξουμε» από πάνω μας, αλλά και από το σπίτι μας, κάθε τι παλιό, βαρύ και χειμερινό.

Εκεί όμως αντιμετωπίζουμε όλοι μας το ίδιο πρόβλημα: πώς αλλάζουμε τη διακόσμηση μας όταν τα χρήματα που μένουν στην άκρη είναι λίγα; Επειδή λοιπόν είμαστε και εμείς στην ίδια θέση με σας ψάξαμε και βρήκαμε μερικούς τρόπους για να φέρουμε την Άνοιξη στο σπίτι μας με έξυπνους και οικονομικούς τρόπους.

Είναι συνολικά έξι και σίγουρα ένας -ή και περισσότεροι- θα σας εμπνεύσουν! Ιδού:

1. Φτιάξτε το δικό σας κεφαλάρι για το κρεβάτι σας

Ο καλύτερος τρόπος να αλλάξετε όψη στην κρεβατοκάμαρά σας, χωρίς να αλλάξετε κρεβάτι; Μα φυσικά το να φτιάξετε μόνοι σας ένα «ψεύτικο κεφαλάρι». Είτε από ξύλινες παλέτες είτε από ύφασμα, οι επιλογές που έχετε για το στυλ που σας αρέσει είναι πραγματικά άπειρες και στο Ίντερνετ θα βρείτε τις ανάλογες οδηγίες χρήσεις για να το δημιουργήσετε.

2. Εντοπίστε vintage κομμάτια σε καταστήματα ή στο Ίντερνετ

Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δεν σας προτείνουμε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε αντικερί. Υπάρχουν όμως ανάλογα καταστήματα, τόσο στην πόλη όσο και online, που θα σας προσφέρουν σε προσιτές επιλογές εκείνα τα κομμάτια που θα κάνουν τη διαφορά στο σαλόνι, στο μπάνιο ή στο γραφείο σας. Αρχίστε την αναζήτηση!

3. Γεμίστε τους τοίχους με ό,τι αγαπάτε

Σας έχουμε ήδη μιλήσει για το πώς μπορείτε να το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Δεν χρειάζεται να πετάξετε μια περιουσία σε τεράστιες αφίσες και πίνακες. Μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο σας φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ, αποκόμματα από περιοδικά, φράσεις που έχετε εκτυπώσει οι ίδιοι και πολλά άλλα πράγματα. Εάν δεν θέλετε να γεμίσετε τρύπες στους τοίχους σας, τότε σας προτείνουμε να προμηθευτείτε τις ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες για καδράκια. Θα σας σώσουν!

4. Αλλάξτε κουρτινάκι στην κουζίνα

Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο θα αλλάξει η εικόνα της κουζίνας σας εάν βάλετε ένα κουρτινάκι στο παραθυράκι της. Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν πλέον τα πολυκαταστήματα που προσφέρουν άπειρες επιλογές σε κουρτινόξυλα και υφάσματα.

5. Βγάλτε τα πιάτα σας στη φόρα

Είναι μια λύση που εκτός του ότι είναι όμορφη, θα σας εξοικονομήσει και χώρο όπως έχουμε ήδη πει. Μπορείτε να βάλετε ράφια επάνω από τον νεροχύτη σας ή σε σημεία που ο τοίχος είναι άδειος. Μια ακόμη όμορφη λύση, εάν έχετε χώρο, είναι να βάλετε ένα μικρό έπιπλο ή να το καρφώσετε στον τοίχο σας.

6. Αλλάξτε κάλυμμα στα μαξιλάρια σας

Δύο ή τρία καινούρια μαξιλάρια μπορούν να δώσουν νέα όψη στους χώρους σας άμεσα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει συνέχεια να παίρνετε καινούρια. Επιλέξτε την οικονομικότερη οδό και αγοράστε απλώς νέα καλύμματα και αλλάξτε τα με αυτά που έχετε ήδη. Στο H&M Home έχει άπειρες και προσιτές επιλογές.