ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/03/2016 09:01 EET | Updated 22/03/2016 10:18 EET

Την ώρα που Τσίπρας - Μέρκελ μιλούσαν στο τηλέφωνο ενημερώθηκαν για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel, left, talks with Greek Prime Minister Alexis Tsipras, right, during the EU summit in Brussels, Belgium on Thursday, Oct. 15, 2015. European Union heads of state meet to discuss, among other issues, the current migration crisis. (AP Photo/Martin Meissner)

Πως έμαθε ο Τσίπρας για την επίθεση; Την ώρα που μιλούσε με τη Μέρκελ στο τηλέφωνο και της έλεγε ότι η Τουρκία δεν τηρεί την συμφωνία για το προσφυγικό. Και το έμαθαν ταυτόχρονα και οι δύο.

Την είδηση, όχι όλη, την επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας για το προσφυγικό και κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ενημερώθηκαν και οι δύο για το τυφλό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα γίνει ότι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν κληθεί στο Μαξίμου οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας.

Επίσης ο πρωθυπουργός, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε τη μετάθεση της προγραμματισμένης συζήτησης στη Βουλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης να γίνει την Δευτέρα. Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.