Αντώνης Στεργιώτης: «Άδικες οι επιθέσεις εναντίον μου»

Αντώνης Στεργιώτης: «Άδικες οι επιθέσεις εναντίον μου»
eurokinissi

Τον πόλεμο λάσπης που δέχεται από μερίδα Μ.ΜΕ, καταγγέλλει ανοικτά ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), κ. Αντώνης Στεργιώτης.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα , ο κ. Στεργιώτης έχει επιβάλλει «δικτατορία», στην Ανεξάρτητη Αρχή, και «ξήλωσε» όλους τους διευθυντές της Ε.Ε.Ε.Π., επειδή διαφωνούν με τις απόψεις του, ενώ για τους ίδιους λόγους, πάντα κατά τους συγγραφείς των δημοσιευμάτων, διώκει τους συνδικαλιστές και έχει γίνει ο «φόβος και ο τρόμος» των εργαζομένων. Με λίγα λόγια ο κ. Στεργιώτης ουσιαστικά κατηγορείται ότι επιχειρεί να «ελέγξει» την Ρυθμιστική και Ελεγκτική Αρχή, προκειμένου να εφαρμόσει την προσωπική του «πολιτική ατζέντα», καρατομώντας τους διευθυντές που υπήρχαν στην Ε.Ε.Ε.Π. από τη στιγμή της συστάσεώς της, εδώ και τέσσερα έτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, «οι επτά διευθυντές της Ε.Ε.Ε.Π. είδαν την πόρτα της εξόδου και οδηγήθηκαν σε παραίτηση, επειδή είχαν διαφορετική άποψη ή δεν ήταν προσκείμενοι στον κ. Στεργιώτη».

Η απάντηση της Ε.Ε.Ε.Π , διαψεύδει κατηγορηματικά τα εν λόγω δημοσιεύματα , καθώς όπως επισημαίνεται, οι διευθυντές ήταν αποσπασμένοι και η απόσπαση τους έληξε την 1η Μαρτίου και παρότι ζητήθηκε από τον κ. Στεργιώτη η ανανέωση της θητείας τους από το υπουργείο Οικονομικών, το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το γραφείο του προέδρου της ΕΕΕΠ: «Κατ’ αρχήν, να πληροφορήσουμε τα «καλά» ΜΜΕ ότι οι Διευθύνσεις της Ε.Ε.Ε.Π., άρα και οι διευθυντές της, είναι πέντε, και όχι επτά. Να διευκρινιστεί, επίσης, ότι δεν παραιτήθηκαν, αλλά έληξε η απόσπασή τους στην Ε.Ε.Ε.Π. Ως γνωστόν, η Επιτροπή, όπως και πολλές άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, κατά κοινή πρακτική, επανδρώθηκε με αποσπασμένους υπαλλήλους από όλον τον Δημόσιο τομέα. Οι αποσπάσεις των περισσοτέρων εκ των διευθυντικών στελεχών έληγαν την 1η Μαρτίου 2016, οπότε και είχαν -εκ του νόμου- υποχρέωση, να επιστρέψουν στις υπηρεσίες, από τις οποίες προέρχονταν. Ο κ. Στεργιώτης, ο οποίος είχε άριστη συνεργασία μαζί τους από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Επιτροπής, εισηγήθηκε εγκαίρως στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, την ανανέωση της απόσπασής τους. Η πρότασή του, όμως, δεν έγινε αποδεκτή. Από που κι ως που συνάγεται, λοιπόν, ότι ο κ. Στεργιώτης επιχειρεί να κάνει την Ε.Ε.Ε.Π. «μαγαζί» του, και παρότι «έχει λήξει η θητεία του, εξακολουθεί να εφαρμόζει το δικό του μοντέλο διοίκησης;»

Κατηγορηματική είναι η διάψευση από το γραφείο του προέδρου της ΕΕΕΠ και στα όσα γράφονται για διωγμό συνδικαλιστών.:

«Εξίσου αποκυήματα φαντασίας είναι η «Δικτατορία Στεργιώτη», που, κατά τα δημοσιεύματα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε.Ε.Π. Οι μονταζιέρες της παραπληροφόρησης, μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να καλλιεργούν την ψευδεπίγραφη εντύπωση ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. είναι διώκτης του συνδικαλισμού. Να υπενθυμίσουμε στους κάθε λογής «επαΐοντες» ότι επί προεδρίας Στεργιώτη στην Ε.Ε.Ε.Π., οι εργαζόμενοι συνέστησαν για πρώτη φορά Σύλλογο, ενώ επί τετραετία, τέτοιος φορέας δεν υφίστατο. Ο ίδιος, δε, όπου του ζητήθηκε, στάθηκε αρωγός αυτής της προσπάθειας. Επιπλέον, οι «μονταζιέρες» σπεύδουν να μετατρέψουν τον ευσεβή πόθο τους για αντικατάσταση του κ.Στεργιώτη, σε αίτημα των εργαζομένων της Ε.Ε.Ε.Π. Κάτι που ουδέποτε έχει εκφραστεί. Εάν, πάντως, τόσο πολύ ανησυχούν, τους συστήνουμε να ερωτήσουν τους εργαζόμενους και να μάθουν για τις πραγματικές επιθυμίες τους. Όπως είναι γνωστό, από τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε, όπως προβλέπει ο νόμος (3051/2002), παρατάθηκε η θητεία του κ.Στεργιώτη για ένα εξάμηνο, συγχορδία δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ «απαιτεί» την απομάκρυνσή του από την Ε.Ε.Ε.Π. Γιατί άραγε; Και ποια συμφέροντα ωφελούνται από τις επιθέσεις κατά Στεργιώτη, όταν είναι γνωστό ότι η Ε.Ε.Ε.Π. έχει εκπροσωπήσει με συνέπεια τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει χάσει καμία δίκη στη Δικαιοσύνη;

Αφορμή αυτή τη φορά για να καταγγελθεί ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. ως «δικτάτορας», ήταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η «απομάκρυνση –με άρση της νόμιμης απόσπασής του- του ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ε.Ε.Ε.Π.». Στον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, με υπηρεσιακή αρμοδιότητα ελεγκτή Καζίνο, έγινε άρση απόσπασης για πειθαρχικούς λόγους, και στη διάθεση του κάθε καλοπροαίρετου ενδιαφερόμενου είναι όλα τα σχετικά υλικά για αυτή την απόφαση. Μια απόφαση που αφορά υπηρεσιακούς λόγους, και ουδεμία σχέση έχει με την συνδικαλιστική ιδιότητα του υπαλλήλου, πόσο μάλλον με την πολιτική – παραταξιακή τοποθέτησή του, την οποία άλλωστε η ηγεσία της Ε.Ε.Ε.Π. και αγνοεί, αλλά και της είναι αδιάφορη.»

Επίσης το γραφείο του κ. Στεργιώτη διαψεύδει, ότι ο δικηγόρος, κ. Δημήτρης Παναγέας, στον οποίο όπως επισημαίνεται, με την ιδιότητα του εξειδικευμένου σε θέματα τυχερών παιγνίων εξωτερικού συνεργάτη, έχει ανατεθεί o χειρισμός θεμάτων μείζονος σημασίας για την Αρχή και κατά συνέπεια για το ελληνικό δημόσιο έχει προσωπικό γραφείο στην Ε.Ε.Ε.Π, χαρακτηρίζοντας αυτού τους ισχυρισμούς , σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μάλιστα από το γραφείο του πρόεδρου της Ε.Ε.Ε.Π, επισημαίνεται : «Η «Δικτατορία της παραπληροφόρησης» είναι στην πραγματικότητα το «καθεστώς» που έχει γίνει ο «φόβος και ο τρόμος» για την κοινωνική ζωή του τόπου».

Δημοφιλή