Ελλάδα - Μαυροβούνιο 2-1

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 2-1
Contra

Ο Μίκαελ Σκίμπε, γι' ακόμη μία αναμέτρηση, επέλεξε να αγωνιστεί με σύστημα 3-5-1-1, με τους Κώστα Σταφυλίδη και Βασίλη Τοροσίδη στα άκρα, τον Θάνο Πέτσο "κόφτη", τους Πέτρο Μάνταλο, Ανδρέα Σάμαρη ως εσωτερικούς χαφ και τον Κώστα Φορτούνη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κώστα Μήτρογλου. Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, η Εθνική ανέβασε την απόδοσή της κι έχασε δύο καλές στιγμές με τον Πέτσο (14') και τον Μήτρογλου (16'). Οι περισσότερες εκ των επιθέσεων ξεκινούσαν από τα αριστερά, με τον Σταφυλίδη να αγωνίζεται ως φουλ μπακ, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα στην άμυνα του Μαυροβουνίου.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Λιούμπιτσα Τουμπάκοβιτς είχαν ως πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να κλείσουν τους χώρους και να "χτυπούν" στην κόντρα επίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελευταία ευκαιρία για το πρώτο μέρος ένα σουτ του δραστήριου Μήτρογλου στο 34ο λεπτό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σκίμπε πέρασε τον Νίκο Καρέλη στη θέση του Μάνταλου, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 5-3-2. Παρά την αλλαγή συστήματος η λύση δόθηκε μέσω στημένης φάσης. Στο 54' ο Γιώργος Τζαβέλλας, με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, έδωσε το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Όμως, η χαρά κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού στο 56ο ο Τομάσεβιτς έφερε το ματς στα ίσα με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Τελικά, στο 62' μίλησε η κλάση των Φορτούνη και Καρέλη. Ο άσος του Ολυμπιακού έβγαλε με τρομερή κάθετη τον επιθετικό της Γκενκ απέναντι στον Μιγιάτοβιτς κι ο δεύτερος με εξαιρετικό πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ελλάδα. Το Μαυροβουνιο προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ορέστης Καρνέζης όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών" κι έδωσε την Εθνική. Οι αρκετές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του αγώνα, κάτι που βόλεψε την Εθνική μας, η οποία έφθασε και στη νίκη.

ΠΗΓΗ: CONTRA

Δημοφιλή