IB Diploma Program στο Pierce: Το πρόγραμμα που προετοιμάζει τους μαθητές για σπουδές σε διεθνή ιδρύματα

IB Diploma Program στο Pierce: Το πρόγραμμα που προετοιμάζει τους μαθητές για σπουδές σε διεθνή ιδρύματα
pierce

Οι σπουδές στο εξωτερικό αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι σκέφτονται να φύγουν εκτός συνόρων μόλις αποφοιτήσουν από το σχολείο.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, το οποίο πρόσφατα διακρίθηκε με τον τίτλο British Council’s International School Award (ISA), ως το καλύτερο διεθνές σχολείο (2015-18) σε αναγνώριση της δέσμευσής του να προάγει την έννοια global citizenship στους νέους, ανακοινώνει την λειτουργία του IB Diploma Program (IB DP).

Το πρόγραμμα IB DP θα ενταχθεί στα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2016-17, ως επιλογή για τους μαθητές και τις μαθήτριες Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν σε διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα, χωρίς να είναι «αποξενωμένο» από την υπόλοιπη σχολική κοινότητα. Τα παιδιά που θα το παρακολουθούν θα έχουν το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα και την ίδια συμμετοχή στα δρώμενα του σχολείου με τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο διετής σχεδιασμός του Pierce IB DP έγινε υπό την καθοδήγηση συμβούλου από το εξωτερικό με διεθνές κύρος και πολυετή εμπειρία στο ΙΒ, ειδικό σε ζητήματα ακαδημαϊκής οργάνωσης και ανάπτυξης του προγράμματος. Σε συνεργασία με μία ομάδα έμπειρων καθηγητών, εξειδικευμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα International Baccalaureate, προσφέρεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει τις διαπολιτισμικές αξίες του IB με την ολιστική εκπαίδευση και τον διεθνή χαρακτήρα του Pierce. Η διαδικασία πιστοποίησης του Pierce IB DP από τον παγκόσμιο οργανισμό IBO ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2016 με επιτυχία, χωρίς να ζητηθεί καμία τροποποίηση ή αλλαγή στο πρόγραμμα που κατατέθηκε από το Pierce.

Όσο για το τι κάνει το πρόγραμμα IB DP του Pierce να διαφοροποιείται από παρόμοια προγράμματα που προσφέρουν άλλα σχολεία, ο κ. Ιωάννης Σταματέλλος, υπεύθυνος του προγράμματος δίνει την απάντηση:

«Το πρόγραμμα του IB DP του Pierce εντάσσεται πλήρως στο πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του σχολείου συνολικά. Οι μαθητές του ΙΒ συμμετέχουν σε περισσότερους από 52 ομίλους και διεθνή προγράμματα σπουδών, όπως το Phillips Exeter Summer School, Harvard Model Congress Europe, Global Young Leaders Conference και Model United Nations. Τα ολιγομελή τμήματα 10-15 μαθητών σε συνδυασμό με απογευματινά συμπληρωματικά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, θα προσφέρουν στους μαθητές την υποστήριξη που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγράμματος. Επιπλέον, οι μαθητές του ΙΒ έρχονται σε μία πρώτη επαφή με την ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω του Deree βιώνοντας την πανεπιστημιακή ατμόσφαιρα μέσα από την παρακολούθηση σεμιναρίων, διαλέξεων και διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων που διοργανώνει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ΑΚΕ).»

Η πιστοποίηση του Pierce ως IB World School αποτελεί ένα σταθμό στην ιστορία των 140 ετών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Επισφραγίζει τον διεθνή χαρακτήρα του οργανισμού και υπηρετεί, όπως και τα υπόλοιπα προσφερόμενα προγράμματα, την ιστορική αποστολή του Pierce: να παρέχει στους μαθητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και να γίνουν σκεπτόμενοι, υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου, με ήθος και σεβασμό στην κοινωνία.

«Τα παιδιά θα επωφεληθούν μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία στις πραγματικές ακαδημαϊκές συνθήκες της πανεπιστημιακής τους ζωής. Οι ερευνητικές εργασίες, η κριτική ανάλυση, η σωστή μεθοδολογία, μαζί με την εις βάθος κατανόηση της αγγλικής γλώσσας και την κατάκτηση ειδικής ορολογίας, εφοδιάζουν τον μαθητή και την μαθήτρια του ΙΒ με τις απαραίτητες δεξιότητες για μία επιτυχημένη πανεπιστημιακή πορεία», σημειώνει ο κ. Σταματέλλος.

Για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του, το Pierce IB DP θα λειτουργήσει με 35 μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου. Οι εξετάσεις εισαγωγής για όσους φοιτούν στην Α’ Λυκείου και επιθυμούν να ενταχθούν στο IB DP του Pierce θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ., ενώ θα προσφερθούν ακαδημαϊκές υποτροφίες βάσει της βαθμολογίας τους στις εξετάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.pierce.gr.