Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες

BREAKING: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες

Βέλγοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ύποπτο που έφερε βαλίτσα η οποία θεωρείται πως ήταν γεμάτη εκρηκτικά την Παρασκευή, αφού πρώτα τον τραυμάτισαν στο πόδι κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

HANDOUT . / REUTERS

Σύμφωνα με την εισαγγελία, επρόκειτο για μία από τρεις συλλήψεις που έγιναν στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, που συνδέονται με τη σύλληψη στο Παρίσι τον Πέμπτη ενός ισλαμιστή που είχε καταδικαστεί στο Βέλγιο πέρυσι και ήταν ύποπτος για τον σχεδιασμό νέας επίθεσης.

Εννέα άτομα συνολικά συνελήφθησαν από την Πέμπτη στο Βέλγιο και δύο στη Γερμανία, καθώς οι ευρωπαϊκές αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους για εξτρεμιστές που σχετίζονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι τον Νοέμβριο. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί και στρατιώτες απέκλεισαν περιοχή στο Σκάρμπεκ των Βρυξελλών. Ακούστηκαν τρεις εκρήξεις, που σύμφωνα με τον δήμαρχό, Μπερνάρ Κλερφέ, ήταν ελεγχόμενες.

Αυτόπτες μάρτυρες είπα σε τοπικά ΜΜΕ ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον ύποπτο στο πόδι σε στάση του τραμ, αφού αρνήθηκε να υπακούσει σε οδηγίες τους. Ένας μάρτυρας είπε στο κανάλι RTBF ότι είχε μαζί του ένα κορίτσι περίπου 8 ετών μαζί του.

Κάτοικος της περιοχής ανάρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών. Αυτόπτες μάρτυρες έγραψαν στο Twitter ότι ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις από το επίμαχο διαμέρισμα.

Δημοφιλή