ΔΙΕΘΝΕΣ
25/03/2016 10:51 EET | Updated 25/03/2016 10:51 EET

Οι πρώτες εικόνες από το διαμέρισμα - κρησφύγετο των τρομοκρατών στις Βρυξέλλες

Αποκλειστικές φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, από το διαμέρισμα των τρομοκρατών στην περιοχή Schaerbeek των Βρυξελλών.

Το ερειπωμένο διαμέρισμα χρησιμοποιούσαν τα αδέρφια Khalid και Ibrahim El Bakraoui αλλά και ο Najim Laachraoui ο οποίος φέρεται να ήταν ο κατασκευαστής των "γιλέκων-αυτοκτονίας" με τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Παρίσι. Και οι τρεις θεωρούνται νεκροί, ενώ οι βελγικές αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στο μακελειό.

Σύμφωνα με τις αρχές στο διαμέρισμα βρέθηκαν μια ακόμη βόμβα, μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και χημικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών.

Ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα των τριών τζιχαντιστών βρέθηκε και ένας υπολογιστής ο οποίος περιείχε ένα σημείωμα-διαθήκη από τον Ibrahim El Bakraoui, στο οποίο ο τρομοκράτης ανέφερε ότι δεν ένιωθε ασφαλής έπειτα από την σύλληψη του Salah Abdeslam. Οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα σπασμένο iPad το οποίο μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί για τους σχεδιασμούς των βομβιστικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο και τη στάση Malbeek του μετρό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει να πάρουν μαζί τους στο αεροδρόμιο συνολικά τέσσερις βαλίτσες, αλλά η εταιρεία ταξί με την οποία επικοινώνησαν τους έστειλε ένα μικρότερο όχημα, σε σχέση με αυτό που είχαν ζητήσει, με αποτέλεσμα να αφήσουν τη μία βαλίτσα πίσω στο διαμέρισμα.

Ο Ibrahim El Bakraoui και τον Najim Laachraoui σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο αεροδρόμιο, ενώ 79 λεπτά αργότερα ο Khalid ανατινάχθηκε σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost