ΔΙΕΘΝΕΣ
25/03/2016 06:33 EET | Updated 25/03/2016 09:21 EET

Γνωστοί στις ΗΠΑ τα δύο αδέλφια που έσπειραν τον θάνατο στις Βρυξέλλες

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this combination of two undated photos, TOP showing Ibrahim El Bakraoui before attacks at Belgium's Zaventem Airport, and BELOW showing Khalid Bakraoui, both brothers who attacked Belgium's capital. Blood ties have long been a feature of criminal networks, and several recent terror attacks have been executed by a close-knit gang of friends and often brothers. The Tsarnaev brothers wreaked carnage in Boston, the Kouachi brothers attacked Charlie Hebdo magazine in Paris, and in Brussels, officials say the El Bakraoui brothers struck the airport and metro this week, killing more than 30 people. (top photo Belgian Federal Police, botton Interpol via AP, FILE)

Τα δύο αδέλφια που διέπραξαν τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες την Τρίτη ήταν γνωστοί στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες πριν τις επιθέσεις, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Οι πηγές είπαν ότι ο Χαλίντ ελ Μπακράουι και ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι είχαν συμπεριληφθεί σε καταλόγους αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών για παρακολούθηση πριν τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με την ταυτοποίηση των βελγικών αρχών, ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι ήταν ο βομβιστής στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και ο Χαλίντ ελ Μπακράουι εκείνος του υπόγειου σιδηρόδρομου της πόλης, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε το πρωί της Παρασκευής στις Βρυξέλλες για να προσφέρει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το Βέλγιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη.

Ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί κυρίως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον Βέλγο βασιλιά.

Ο Κέρι θα εκφράσει κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς το Βέλγιο και θα επαναλάβει την πρόθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην έρευνα και στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετέδωσε επίσης το Ρόιτερς.

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται πολλοί Αμερικανοί που εργάζονται στις αμερικανικές αποστολές στην πόλη, στην οποία βρίσκονται οι έδρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Περίπου δώδεκα Αμερικανοί βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες των επιθέσεων της Τρίτης στις Βρυξέλλες, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει κάποιος Αμερικανός μεταξύ των νεκρών.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες "υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη" που υπάρχει να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για αυτές, και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, υπογράμμισε χθες από τη Μόσχα, όπου βρισκόταν προηγουμένως, ο Κέρι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post