ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/03/2016 15:54 EET | Updated 25/03/2016 17:03 EET

Σε εξέλιξη η μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας

Marko Djurica / Reuters
Migrants and refugees pack their belongings into a bus at a makeshift camp at the Greek-Macedonian border near the village of Idomeni, Greece, March 25, 2016. REUTERS/Marko Djurica

Στη Βέροια έφτασε το λεωφορείο με τους πρόσφυγες και μετανάστες που εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφερθούν από την Ειδομένη σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πενήντα άτομα μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου για το οποίο υπήρξε, το προηγούμενο διάστημα, ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία προς το δήμο Βέροιας ότι θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

«Ο χώρος είναι έτοιμος καθώς έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού από το στρατό. Υπάρχουν εκεί τέσσερα μεγάλα κτίρια στα οποία θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες» διευκρινίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης. «Η δική μας άποψη είναι η ανάγκη ισοκατανομής των προσφύγων. Προφανώς δεν μπορεί να λείπει και ο δήμος Βέροιας από τη διαδικασία αυτή. Είναι ένα εθνικό θέμα. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει πρόταση εκ μέρους μερίδας των πολιτών που αντιδρούν, ευχαρίστως να τη δεχτούμε. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη πρόταση» διευκρινίζει.

Στο μεταξύ, άλλα τρία λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη με προορισμό τη Βέροια ενώ πληροφορίες από την περιοχή της Πιερίας κάνουν λόγο για μεταφορά περίπου τετρακοσίων προσφύγων και μεταναστών, αύριο (σσ Κυριακή), από την Ειδομένη στην υποδομή που έχει δημιουργηθεί στο γήπεδο της Νέας Χράνης.

Την ίδια ώρα, αποχώρησαν από την πλατεία Αριστοτέλους πρόσφυγες και μετανάστες από το Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών που είχαν πραγματοποιήσει χθες, Παρασκευή, πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το κέντρο της πόλης και πέρασαν εκεί τη νύχτα.

Φωτογραφίες από την αναχώρηση του πρώτου λεωφορείου με πρόσφυγες

Photo gallery Ειδομένη See Gallery
Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost