ΔΙΕΘΝΕΣ
25/03/2016 11:20 EET | Updated 25/03/2016 11:20 EET

Συλλήψεις στη Γερμανία δύο ατόμων που πιθανότατα συνδέονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

BORIS ROESSLER via Getty Images
Armed police secures the access to the terminal area of the Frankfurt Airport, on March 22, 2016, in Frankfurt, western Germany.The increased security comes in the wake of the explosions in Brussels, that, according to several media, have claimed more lives. / AFP / DPA / Boris Roessler / Germany OUT (Photo credit should read BORIS ROESSLER/AFP/Getty Images)

Δυο άτομα που πιθανότατα συνδέονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, συνέλαβα οι γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με το Spiegel, ο Σαμίρ Ε συνελήφθη στην περιοχή του Ντίσελντορφ και φέρεται να ανήκει σε κύκλο σαλαφιστών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας ενώ είχε απελαθεί από την Τουρκία όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2015 και με τον δράστη στο μετρό των Βρυξελλών, Χαλίντ Αλ Μπακραουί.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι τουρκικές αρχές θεώρησαν πως και οι δυο είχαν ενταχθεί στους κύκλους των ισλαμιστών στο πλευρό των οποίων πολεμούσαν στον εμφύλιο με τη Συρία. Και οι δυο απελάθηκαν από την Τουρκία και επέβαιναν στο ίδιο αεροπλάνο με προορισμό το Άμστερνταμ.

Οι αρχές ερευνούν τώρα εάν αυτοί οι δυο άνδρες είχαν στενότερη συνεργασία.

|Στο μεταξύ τονίζεται πως στη Γερμανία έγινε μια ακόμη σύλληψη στην περιοχή του Γκίσεν την Τετάρτη το βράδυ. «Τον ύποπτο συνέλαβε η γερμανική αστυνομία ο οποίος φέρεται να είχε ύποπτα μηνύματα στο κινητό του την ημέρα που έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Το ένα περιείχε το όνομα του ενός δράστη στο μετρό των Βρυξελλών, Χαλίντ Αλ Μπακραουί. Ένα άλλο μήνυμα περιείχε μόνο τη λέξη “τέλος”, “fin” στα γαλλικά. Το μήνυμα στάλθηκε στις 9:08. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Χαλίντ Αλ Μπακραουί, τινάχθηκε στον αέρα 9:11. Οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν κατά πόσο σχετίζονται οι δυο άνδρες.

Πηγή: DW