ΔΙΕΘΝΕΣ
27/03/2016 06:29 EEST | Updated 27/03/2016 12:12 EEST

Ιταλία: Σύλληψη Αλγερινού που φέρεται να σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Φωτογραφία αρχείου
Manuel Silvestri / Reuters
Φωτογραφία αρχείου

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε Αλγερινό που φέρεται να παρείχε πλαστά έγγραφα σε ισλαμιστές εξτρεμιστές που σχετίζονταν με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τον Τζαμάλ Εντίν Κουαλί, 40 ετών, που συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία κοντά στο Μπελίτσι, μικρή πόλη κοντά στο Σαλέρνο. Σύμφωνα με το Reuters, για τον Κουαλί είχε βγει ένταλμα από τις βελγικές αρχές, για κατασκευή και παροχή πλαστών εγγράφων για χρήση σε παράνομη μετανάστευση.

Το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα σε επιδρομή σε διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, περιλαμβανομένων κάποιων με φωτογραφίες τρομοκρατών που σχετίζονταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, καθώς και τα ονόματα που χρησιμοποίησαν.

Αναμένεται έκδοσή του στο Βέλγιο τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, υποψίες προέκυψαν μετά τον έλεγχο των χαρτιών του από υπαλλήλους των αρχών μετανάστευσης, καθώς η αστυνομία αναζητούσε έναν άνδρα με το ίδιο όνομα, που ανήκε σε σπείρα η οποία είχε να κάνει με πλαστά έγγραφα.

Όπως διέρρευσε,δεν απάντησε στις ερωτήσεις των εισαγγελέων. Οι Ιταλοί δικαστικοί επικύρωσαν το ένταλμα σύλληψής του μέχρι να εξετασθεί το αίτημα έκδοσης που έχει σταλεί από τις βελγικές αρχές.

Sponsored Post