ΗΠΑ: Καταδικασμένος βιαστής σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω του καρότσα αυτοκινήτου ενώ έβλεπε πορνό στο κινητό του

ΗΠΑ: Καταδικασμένος βιαστής σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω του καρότσα αυτοκινήτου ενώ έβλεπε πορνό στο κινητό του

Ο 55χρονος Κέβιν Τζόρνταν, που είχε καταδικαστεί για σειρά βιασμών τη δεκαετία του 1990, σκοτώθηκε στο Μέμφις του Τενεσί (ΗΠΑ) όταν έπεσε πάνω του τροχόσπιτο που είχε λυθεί, ενώ αυτός περπατούσε στο πεζοδρόμιο βλέποντας πορνό στο κινητό του την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται με τη σειρά του αμερικανικά ΜΜΕ, το συμβάν έλαβε χώρα σε απόσταση μικρότερη του μισού μιλίου από την περιοχή όπου είχε δράσει παλιά, τρομοκρατώντας πολλές γυναίκες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρακολουθούσε πορνογραφικό υλικό με αποτέλεσμα να μη δει το τροχόσπιτο μέχρι που ήταν πολύ αργά. «Νομίζω ότι ήταν ειρωνεία το ότι έβλεπε πορνό» είπε ο Πίτερ Τριμπλ, οδοντίατρος το γραφείο του οποίου βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Ο Τζόρνταν είχε γίνει γνωστός ως «ο βιαστής της Highland Street» και είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκισης αφού ομολόγησε την ενοχή του για 20 κακουργήματα το 1994. Σε αυτά περιλαμβάνονταν εννιά κατηγορίες βιασμών, μία απόπειρα, τέσσερις ληστείες και τρεις διαρρήξεις. Είχε βιάσει τέσσερις γυναίκες αφού μπήκε στα σπίτια τους το 1991 και το 1992, ενώ ήταν έξω με αναστολή μετά την καταδίκη του για (επίσης) βιασμό και διάρρηξη. Επίσης, πριν δύο χρόνια (το 2014) είχε απασχολήσει πάλι τις αρχές όταν έβγαλε σε κοινή θέα τα γεννητικά του όργανα και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά σε μια γυναίκα που τον έβλεπε από το παράθυρο του γραφείου της- ωστόσο η αρραβωνιαστικιά του, Κόνι Χάρις, είπε ότι στην πραγματικότητα ουρούσε, επειδή βρισκόταν σε περίοδο μετά από μεταμόσχευση νεφρού, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είχε αλλάξει.

Ο Κρις Κραφτ, δικαστής που είχε εμπλακεί στην καταδίκη του το 1994, τον χαρακτήρισε «τρομακτικό τύπο» και «σεξουαλικό αρπακτικό», που φορούσε κοστούμι και στόχευε κυρίως ηλικιωμένες ή νεαρές γυναίκες σε μανάβικα και σουπερμάρκετ, προσφερόμενος να τις βοηθήσει με τα πράγματά τους. Τις ακολουθούσε στα σπίτια τους στη Highland Street, λίγο μακριά από το σημείο όπου σκοτώθηκε, κρατούσε τις διευθύνσεις τους και ημέρες μετά επέστρεφε, έμπαινε μέσα και τις βίαζε.

Δημοφιλή