Στις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας αναφέρεται ο ΠτΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Israel Hayom

Στις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας αναφέρεται ο ΠτΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Israel Hayom
sooc

Ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Παυλόπουλου στο Ισραήλ, από σήμερα, Τρίτη έως τις 31 Μαρτίου, η εφημερίδα Israel Hayom δημοσιεύει - ως ένα από τα θέματα του σημερινού της εξωφύλλου - συνέντευξη του κ. Παυλόπουλου.

Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στις ολοένα διευρυνόμενες σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, στις επενδυτικές ευκαιρίες και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας και στην τριμερή ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας προωθώντας την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Μιλά, επίσης, για την προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διάσωση χιλιάδων ζωών, επισημαίνοντας ότι το 2015 διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή 150.000 άτομα.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σημειώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του Α΄ Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας, καθώς και ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη βαθιά εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών, στην ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες για την Ελλάδα και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν νέους τουριστικούς προορισμούς στην χώρα μας.

Ο κ. Παυλόπουλος, αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, ενώ την Πέμπτη θα συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Β.Νετανιάχου.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα