Η Death Valley της Καλιφόρνια γέμισε με εκατομμύρια λουλούδια μετά από 10 χρόνια

Στη Death Valley της Καλιφόρνια λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες ένα φαινόμενο που λίγοι άνθρωποι έχουν την τύχη να δουν στη ζωή τους. Το «super bloom», όπως ονομάζεται, πραγματοποιείται μόνο όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και συνήθως μέσα στην άνοιξη.

Κατά το super bloom ολόκληρη η Death Valley καλύπτεται από πολύχρωμα αγριολούλουδα που απλώνονται κατά μήκος των λόφων και των πεδιάδων. Την τελευταία φορά που τα λουλούδια άνθισαν στην κοιλάδα ήταν το 2005 ενώ όπως λέει ο Alan Van Valkenburg, ένας ranger που ζει στην περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια, «Είναι πολύ σπάνιο να έχουμε μια καλή άνθηση στη Death Valley, όπως είναι η φετινή. Ένα τόσο εντυπωσιακό super bloom, πέρα από κάθε προσδοκία, εμφανίζεται μια φορά στα 10 χρόνια».

Τα αγριολούλουδα φέτος άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από τον Ιανουάριο, ενώ πλέον η Death Valley είναι γεμάτη με περισσότερα από 20 είδη λουλουδιών στα χρώματα του κίτρινου, του μοβ και των ενδιάμεσων αποχρώσεων αυτών -και όχι μόνο. Οι ειδικοί λένε πως η εκπληκτική και πλούσια πανδαισία του φετινού super bloom οφείλεται στο ότι η κοιλάδα βίωσε τον πιο βροχερό Οκτώβριο στην ιστορία της πέρυσι, λαμβάνοντας μέσα σε ένα μήνα το 75% της συνηθισμένης ετήσιας βροχόπτωσης.

Παρακάτω μπορείτε να θαυμάσετε το φυσικό θαύμα του super bloom όπως εκτυλίσσεται αυτόν τον καιρό στη Death Valley, ενώ για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να μπείτε εδώ.

Super Bloom