ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/03/2016 22:42 EEST | Updated 29/03/2016 22:42 EEST

Παπαγγελόπουλος: Πρόχειρη και βλακώδης η σκευωρία εναντίον μου

SOOC

«Δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γελάνε με το επιχείρημα ότι επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

"Δεν έχω να κρύψω τίποτε" είπε και χαρακτήρισε τις επιθέσεις εναντίον του, "προϊόν σκευωρίας", την οποία χαρακτήρισε "πρόχειρη και βλακώδη", ενώ επιφυλάχθηκε να δώσει λεπτομερή στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

"Με εντυπωσιάζει η ανικανότητα της διαπλοκής να οργανώσει μια σκευωρία και μου κάνει εντύπωση πως επιβίωνε τόσα χρόνια", είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και έκανε λόγο για "μεθόδους και πρακτικές μαφίας".

Συνεχίζοντας είπε, ότι σήμερα οι δικαστές είναι ελεύθεροι αλλά κάποιοι δεν το θέλουν αυτό και ονειρεύονται παρενθέσεις όπως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής και πρόσθεσε ότι παλαιότερα οι παρεμβάσεις και οι απειλές στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν ο κανόνας.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας το "Βήμα" σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη τον εμπόδισε τον περασμένο Ιούλιο να παραστεί σε συνάντηση Κύπριων και Ελλήνων δικαστικών, είπε ότι δεν επεδίωξε να παραστεί ο ίδιος αλλά να διευκολύνει τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης την οποία η εισαγγελέας εφετών είχε, για πρώτη φορά όπως είπε απαγορεύσει.

"Ζήτησα να πληροφορηθώ τι συμβαίνει και ήμουν τόσο ευγενής, ώστε η ίδια δεν κατάλαβε ότι ήμουν υπουργός και με απεκάλεσε γραμματέα", είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και αναρωτήθηκε "γιατί η κ. Τσατάνη δεν ήθελε μάρτυρες στη συνάντηση, και γιατί δεν τηρήθηκαν πρακτικά".

Καταλόγισε επίσης στην κ. Τσατάνη ότι έχει μεροληπτήσει κατά το παρελθόν σε υποθέσεις τις οποίες είχε χειριστεί και ανέφερε ότι στην υπόθεση Βατοπαιδίου όφειλε να δηλώσει αποχή γιατί ο σύζυγός της είχε προσωπικές διαφορές με τον κ. Βουλγαράκη που τον είχε αποπέμψει από το ΝΑΤ και η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη κ. Πελέκη, ήταν κατηγορούμενη στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Για την υπόθεση με τις υποκλοπές ο κ.Παπαγγελόπουλος ανέφερε, ότι είχε αναλάβει μόνο την προκαταρκτική εξέταση και στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση πήγε στην ανάκριση η οποία συνεχίζεται έως σήμερα. "Δεν καλύφθηκαν οι υποκλοπές. Στόχος των υποκλοπών ήταν ο Κώστας Καραμανλής, του οποίου εμφανίζομαι ως άνθρωπός του» τόνισε.

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)