Μητσοτάκης: Άμα δεν μπορείτε να παραιτηθείτε. Αν δεν μπορεί η Βουλή, να αποφασίσει ο λαός

Μητσοτάκης:Παραιτηθείτε κ. Τσίπρα. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός

Επίθεση σε υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι χτίζει τη δική του διαπλοκή.

«Για ανθρώπους σαν και εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα μείνει στην εξουσία, όπως είπε, με κάθε τρόπο και μέσο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

«Η σημερινή Ελλάδα κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική Δημοκρατία», τόνισε και πρόσθεσε:

«Δεν είστε κατήγορος αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως «κατασκευάζει εχθρούς». Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για μία σειρά από ζητήματα όπως για παράδειγμα το προσφυγικό για το οποίο είπε πως «έχει εκχωρηθεί σε ΜΚΟ».

«Ο δήθεν ανθρωπισμός της Αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έκανε επίσης λόγο για «γελοίες δηλώσεις υπουργών περί επενδυτών μεταναστών».

«Δεν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές αλλά φοβάμαι ότι θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τη μνημειώδη ανικανότητά σας» σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης και στο περιστατικό του κ. Μουζάλα με τον κ. Καμμένο και έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό».

«Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα της διαπλοκής», ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει σκόπιμα τους θεσμούς και «παρεμβαίνει ωμά και ανερυθρίαστα στη Δικαιοσύνη».

«Στήνεται ένα μηχανισμό μέσα και έξω από τους θεσμούς», ανέφερε ακόμη.

«Δεν σας φοβόμαστε όσα εξώφυλλα χρεοκοπημένων εντύπων παραγγείλετε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι και η ΝΔ έχει ευθύνες για τη διαφθορά και τη διαπλοκή και αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή.

«Μέσα σε ένα χρόνο αποδειχτήκατε πιο παλιός και από το παλιό», ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Πάει πολύ να μας κουνάν το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στο ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα» σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα έργα και οι ημέρες ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στα «έργα και τις ημέρες», όπως είπε του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε την υπόθεση του ΕΣΡ, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση για τις «μυστικές συναντήσεις της γάτας», όπως είπε.

«Ο χειρισμός του ΕΣΡ είναι η επιτομή του αυταρχισμού. Αφαιρέσατε σημαντικές αρμοδιότητες και τις χορηγήσατε στον αγαπημένο σας υπουργό, τον εθνικό υπερκαναλάρχη, τον κ. Παππά. Και αναμασάτε την καραμέλα ότι σας πολεμά το μιντιακό σύστημα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται κρυφά με έναν βαρόνο της διαπλοκής» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και έδειξε πρωτοσέλιδα του «Βήματος» και των «Νέων» τα οποία ήταν υπέρ του.

«Εσείς το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού να μιλάτε για διαφάνεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Δεν είστε αξιακά απέναντι από τη διαπλοκή. Χτίζετε τη δική σας διαπλοκή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς και αναρωτήθηκε για το που βρίσκεται σήμερα ο κ. Νικολούδης που είχε υποστηρίξει ότι οι λίστες θα απέφεραν στο Δημόσιο περί τα 7 δισ. ευρώ.

«Έχετε φτάσει στο σημείο να κάνετε κοπτοραπτική στις απαντήσεις του κ. Μπόργιανς», ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για «εξαπάτηση της εθνικής αντιπροσωπείας και του εθνικού λαού».

«Καμία λίστα δεν υπήρχε τότε κ. Τσίπρα», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη Δικαιοσύνη

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι άλλαξε τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στον οποίο έδωσε, κατά τον Μητσοτάκη, τη δυνατότητα να κάνει πειθαρχικούς ελέγχους.

«Δεν εμπιστεύεστε κ. Τσίπρα αυτούς που κάνουν πειθαρχικούς ελέγχους;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βιώνουμε έναν ιδιότυπο εισαγγελικό αυταρχισμό» ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Παρενέβη ή δεν παρενέβη ο κ. Παπαγγελόπουλος στο έργο της Δικαιοσύνης», τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι νόμοι ψηφίζονται και συζητιόνται δεν είναι παρέμβαση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε επίσης θέμα Παπαγγελόπουλου λέγοντας ότι δεν μπορεί να προΐσταται ενός τόσου κρίσιμου τομέα ένας άνθρωπος που ήταν στην ΕΥΠ, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι μέχρι χθες στοχοποιούσε εισαγγελείς ενώ τώρα και πολιτικούς αντιπάλους.

«Αφήστε τους Δικαστές να κάνουν καλά τη δουλειά τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε πως όσοι κάνουν παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

«Ανακρούστε το ζήτημα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και μην χορηγήστε μόνο τέσσερις άδειες γιατί εκτρέφουν τη διαπλοκή», ζήτησε ακόμη από τον πρωθυπουργό κ. Μητοτάκης.

«Παραιτηθείτε κ. Τσίπρα»

O κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης την παραίτηση του πρωθυπουργού.

«Αφού δεν μπορεί να δώσει τη λύση αυτή η Βουλή ας τη δώσει ο λαός», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το κόστος παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από αυτό της δικής σας απομάκρυνσης», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα.

Μητσοτάκης: Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές

Ο Μητσοτάκης στη δευτερολογία του υπογράμμισε πως «μάλλον το σκίτσο του “Αρκά” σας ενόχλησε και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των δημοσκοπήσεων το οποίο δεν είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως θα ψηφίσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των Τραπεζών σε κόμματα και ΜΜΕ αλλά ζήτησε να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της επιβολής capital controls.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόσληψη Καρανίκα απευθύνοντας το ερώτημα στον πρωθυπουργό «εάν είχε τα προσόντα».

Σε ότι αφορά την υπόθεση Μαυρίκου ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την παρουσία του στην ΕΡΤ ως σχολιαστή την ημέρα του debate και ζήτησε εξηγήσεις για την πρόσληψη του εκδότη της εφημερίδας «Το Χωνί» στην κ. Γεροβασίλη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα ότι δεν έδωσε καμία απάντηση για τις συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη και παρέπεμψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης είπε στον πρωθυπουργό αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών «Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές και θα δείτε το αποτέλεσμα».

Δείτε το βίντεο:

Δημοφιλή