Αεροπειρατής της Egypt Air: Τι να κάνω όταν δεν μου επιτρέπουν να δω τη γυναίκα και τα παιδιά μου;

Αεροπειρατής της Egypt Air: Τι να κάνω όταν δεν μου επιτρέπουν να δω τη γυναίκα και τα παιδιά μου;
Twitter

Ενώπιον του Δικαστηρίου, από το οποίο θα ζητηθεί η κράτησή του για συνέχιση των διενεργούμενων ερευνών, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο 59χρονος αεροπειρατής του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Ο ίδιος δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας, ενώ μιλώντας στις κυπριακές αρχές, ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που οδηγήθηκε στην αεροπειρατεία ήταν τα παιδιά του.

«Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω όταν για τόσα χρόνια δεν μου επιτρέπουν να έρθω να δω τη γυναίκα και τα παιδιά μου;», φέρεται να είπε ο 59χρονος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστήριο αποσύρθηκε για να εξετάσει το αίτημα της αστυνομίας και σε λίγο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 1994 είχε απελαθεί από τη Κύπρο και το όνομα του βρισκόταν στον κατάλογο των ατόμων στα οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Σέλφι με τον αεροπειρατή

Σέλφι με τον αεροπειρατή της πτήσης της Egypt Air που κατέληξε στην Λάρνακα της Κύπρου είχε βγάλει ένας Βρετανός επιβάτης.

Ο Ben Innes όχι μόνο έβγαλε φωτογραφία με τον Ibrahim Samaha, ο οποίος φέρεται να παρίστανε ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά για να μεταβεί στη Κύπρο όπου βρισκόταν η πρώην σύζυγός του, αλλά την δημοσίευσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 26χρονος Βρετανός βρισκόταν ανάμεσα στους τρεις επιβάτες και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που είχε κρατήσει ομήρους ο αεροπειρατής στην καμπίνα του αεροσκάφους, μέχρι την παράδοσή τους στις αρχές.

Όπως ο ίδιος δήλωσε σε βρετανικές εφημερίδες, το μόνο που ήθελε ήταν να ελαφρύνει το κλίμα στο αεροσκάφος, αλλά και για να δει εάν τα «εκρηκτικά» του Samaha ήταν αληθινά. Όπως ο ίδιος είπε «εάν ήταν αληθινά δεν θα είχαν τίποτα να χάσω, έτσι βρήκα την ευκαιρία να δω από κοντά».

«Πρέπει να είναι η καλύτερη σέλφι όλων των εποχών», είπε, εξηγώντας ότι την φωτογραφία τράβηξε μία αεροσυνοδός.

Δημοφιλή