9 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να δείχνει ένας άνδρας πιο γοητευτικός στις γυναίκες

9 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να δείχνει ένας άνδρας πιο γοητευτικός στις γυναίκες
Shutterstock / cinemafestival

Ναι, έρευνες της ψυχολογία δείχνουν ότι τελικά οι γυναίκες δεν είναι τόσο διαφορετικές από τους άνδρες -τουλάχιστον βάσει αυτών που πίστευαν παλαιότερα- αναφορικά με τη σεξουαλικότητα και όσα μας ελκύουν στο αντίθετο φύλο.

Ο Independent εξέτασε μερικές από τις μεγάλες ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο φύλων και πως οι άνδρες μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να δείχνουν πιο γοητευτικοί στα μάτια των γυναικών.

1. Τα σημάδια του φλερτ δεν έχουν σύνορα

Όπως αναφέρει η ανθρωπολόγος του Rutgers University, Helen E. Fisher, κάποια σημάδια που στέλνουν οι γυναίκες στο αντικείμενο του πόθου τους συναντώνται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Πρώτα η γυναίκα χαμογελά στον θαυμαστή της και σηκώνει τα φρύδια της σε μια γρήγορη, σπασμωδική συνήθως, κίνηση τη στιγμή σηκώνει το βλέμμα για να τον κοιτάξουν. Μετά χαμηλώνει το βλέμμα της, γέρνει το κεφάλι της προς τα κάτω και κοιτά αλλού. Συχνά πιάνει το πρόσωπό της με τα χέρια της, γελά νευρικά, καλύπτοντας μέρος του προσώπου της με τα χέρια της.

Αυτές οι κινήσεις στο φλερτ είναι τόσο διαδεδομένες που φαντάζουν σχεδόν έμφυτες.

2. Ψάξτε κάποια στα... κυβικά σας

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες -συνήθως- έλκονται ερωτικά από ανθρώπους που είναι τόσο ελκυστικοί όσο οι ίδιοι. Και όπως λέει ο ψυχολόγος του Nottingham Trent University, Mark Sergeant, έτσι αποφεύγετε δύο πράγματα: Εάν η σύντροφος είναι ομορφότερη από εσάς, θα φοβάστε ότι θα μπορεί να βρει κάποιον ομορφότερο, ενώ εάν είστε εσείς ομορφότερος, μπορεί να σκέφτεστε ότι μπορείτε να βρείτε καλύτερη.

3. «Υπερβάλλετε» για το κοινωνικό σας status

Ήδη από το 1969, η κοινωνιολόγος Glen Elder είχε βρει τη διασύνδεση μεταξύ ομορφιάς και πλούτου -ότι δηλαδή όμορφες γυναίκες έχουν την τάση να καταλήγουν με λιγότερο ελκυστικούς αλλά πλούσιους άνδρες. Έκτοτε έχει αποδειχθεί σε πολλές έρευνες.

Επίσης το 2010, μια έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες με ένα Silver Bentley Continental GT δείχνει πιο γοητευτικός από έναν με ένα κόκκινο Ford Fiesta ST.

Γιατί βελτιώνουν την εικόνα τα υλικά αγαθά; Γιατί έτσι μεταφράζεται στη συνείδηση της γυναίκας ότι ο άνδρας μπορεί να προσφέρει.

4. Να δείχνετε πιο ώριμοι

Οι ψυχολόγοι το ονομάζουν το «Φαινόμενο George Clooney»

Σε μια έρευνα του 2010 που συμμετείχαν 3.770 άτομα έδειξε ότι οι γυναίκες προτιμούν τους μεγαλύτερους άνδρες. Και όσο μεγαλώνουν και γίνονται πιο ανεξάρτητες οικονομικά, τους αρέσουν ακόμη περισσότερο οι μεγαλύτεροι άνδρες.

Και αυτό γιατί αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στο να επιλέγουν συντρόφους, κάτι που τους οδηγεί σε ισχυρούς, γοητευτικούς, μεγαλύτερους άνδρες.

5. Αφήστε γένια

Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι η μόδα με τα γένια πέρασε, οι ερευνητές διαφωνούν.

«Τα γένια σχετίζονται όχι μόνο με την ωριμότητα και την αρρενωπότητα, αλλά και με την κυριαρχία και την επιβολή», γράφουν οι 0Barnaby J. Dixson και Robert C. Brooks.

6. Φτιάξτε μύες (αλλά όχι πολλούς)

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Απλώς να αναφέρουμε έρευνα του 2007 έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να κάνουν μικρής διάρκειας σχέσεις με πολύ μυώδεις άνδρες, ενώ οι λιγότερο μυώδεις άνδρες προτιμώνται για πιο μακροχρόνιες σχέσεις.

7. Να είστε καλοί

Είναι από τα πιο βασικά ευρήματα. Αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι με θετικά χαρακτηριστικά όπως καλοσύνη και ειλικρίνεια, είναι και πιο ελκυστικοί από εκείνους με αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως κακία.

8. Μιλήστε για τα συναισθήματά σας

Εν αντιθέσει με το μοντέλο του '50 και τον άνδρα τον αμίλητο και «βαρύ», στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες που μπορούν να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους.

«Όταν οι άνδρες δείχνουν ευάλωτοι, οι γυναίκες τους βρίσκουν πιο ποθητούς τόσο συναισθηματικά όσο και σεξουαλικά», λέει η ψυχολόγος Lisa Kaplin.

9. Φορέστε κόκκινα

Ξέραμε ότι ισχύει για τις γυναίκες αλλά τελικά ισχύει και για τους άνδρες. Τα κόκκινα είναι ένα σύμβολο ισχύς από τους ρωμαϊκούς χρόνους, όταν οι ισχυροί άντρες φορούσαν κόκκινα.