ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/03/2016 05:02 EEST | Updated 30/03/2016 06:34 EEST

Περισσότεροι από 51.000 οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας

Sooc

Σε 51.430 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Τους 5.745 ανήλθαν εκείνοι που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το πρωί της Τετάρτης κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 15 πρόσφυγες μόνο από τη Μυτιλήνη. Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από τα Δωδεκάνησα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2, χωρίς ωστόσο να μεταφέρει κανένα πρόσφυγα ή μετανάστη από κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Οι σκηνές που έχουν στηθεί στους περισσότερους σταθμούς του λιμανιού ανέρχονται σε 1.100, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε από σήμερα, Τετάρτη, να υπάρξει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους μετανάστες και πρόσφυγες, όπου θα κοινοποιείται για ποιον λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά. Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.300 ατόμων. Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης σε κέντρο φιλοξενίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)