Παρασκευόπουλος: Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οιονδήποτε δικαστή και εισαγγελέα για οποιαδήποτε υπόθεση

Παρασκευόπουλος: Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οιονδήποτε δικαστή και εισαγγελέα για οποιαδήποτε υπόθεση
sooc

«Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οιονδήποτε δικαστή, οποιονδήποτε εισαγγελέα για να του πω οτιδήποτε για οποιαδήποτε υπόθεση. Και ουδέποτε δέχθηκα να απαντήσω σε τηλεφωνήματα προσώπων, των οποίων τα ονόματα ακούστηκαν εδώ απόψε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την συζήτηση για την Δικαιοσύνη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, κατηγόρησε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι δεν απάντησαν στην μνεία του πρωθυπουργού σε 13 σημαντικές περιπτώσεις διαφθοράς επισημαίνοντας πως σαν αντεπιχείρημα υπήρξε αναφορά σε γάτες, κι ένας λόγος που γενικεύει την διαφθορά και τελικώς - όπως είπε ο υπουργός - δια της γενικεύσεως ξεχνάμε και τι σημαίνει «διαφθορά» και τι σημαίνει «λίστα».

Επίσης σχολίασε ότι οι αναφορές στη διαφθορά και οι αναφορές στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά πλείστων ομιλητών της Αντιπολίτευσης υπήρξαν απολύτως εκλεκτικές. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η Αντιπολίτευση δεν θεώρησε τις περιπτώσεις που ανέφερε ο πρωθυπουργός ως τέτοιες, ενώ η «φιλολογία περί παρέμβασης» στηρίχθηκε στη μήνυση μιας εισαγγελέως χωρίς να προσεχθεί το γεγονός ότι μία εισαγγελέας, χειριζόμενη μια δικογραφία, επισκέφθηκε έναν υπουργό για να μιλήσει φιλικά μαζί του.

«Πότε ξανάγινε αυτό; Και αυτό σας φάνηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη; Μου φαίνεται ότι ο λόγος περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη σε αυτήν εδώ την αίθουσα μέχρι στιγμής είναι απολύτως εκλεκτικός» παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Όπως δε, ανέφερε «η κυβέρνηση βλέπει ως κύριο πρόβλημα την ανάγκη της δίκαιης αντιμετώπισης της διαφθοράς, η αντιπολίτευση βλέπει τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

«Πάντως, σε ότι αφορά την διαφθορά το πρόβλημα που εκτέθηκε από τον πρωθυπουργό ως πρόβλημα διαφθοράς στη χώρα και αδυναμία ελέγχου της δεν απαντήθηκε» είπε , «Ενώ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε 13 νομοθετικές ρυθμίσεις που εισήγαγαν αναδρομική νομοθετική απαλλαγή από κατηγορίες, δεν υπήρξε απάντηση, καθώς επίσης οι αναφορές σε συγκεκριμένα είδη υποθέσεων ότι δεν μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες γι αυτές, είναι αυτές οι οποίες ονομάστηκαν ως «κρυπτοαμνηστία» » παρατήρησε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Όπως εξήγησε, το Σύνταγμά μας θεωρεί ότι μόνο σε περίπτωση αμνηστίας μπορεί να αφεθεί χωρίς κρίση και βεβαίως μόνο στην περίπτωση στην οποία έχουμε πολιτικό έγκλημα ή όπου έχουμε πλειοψηφία της Βουλής 3/5 που αποφαίνεται για τον χαρακτηρισμό της αμνηστίας μπορούμε να δεχθούμε ότι έχουμε κάτι ανάλογο.

Αναφερόμενος ειδικώς για την τροπολογία - σύμφωνα με την οποία επιτράπηκε η χρήση απαγορευμένων αποδεικτικών μέσων - που χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματική - ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι σε δύο ρυθμίσεις που συγκρούονται, ο νομοθέτης επιχείρησε να δώσει λύση με συνταγματικά κριτήρια σαν αυτά που έθεσε η τροπολογία δηλαδή την μοναδικότητα του αποδεικτικού μέσου, την αναλογικότητα και το να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του ατόμου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος και στο θέμα των κρίσεων των δικαστών είπε πως η κυβέρνηση λειτούργησε με τρόπο και αξιοκρατικό και σύμφωνο με το Σύνταγμα και υπεραμύνθηκε του έργου του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην μείωση εκκρεμών υποθέσεων κ.α.

Καταλήγοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, είπε πως «αυτή η κυβέρνηση θα παραδώσει στη χώρα μια Δικαιοσύνη η οποία θα είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό στο οποίο την παρέλαβε, με αυτές τις καθυστερήσεις στην απονομή της με αυτή την κατάσταση των φυλακών και με αυτές τις καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης για την διαφθορά».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή