ΔΙΕΘΝΕΣ
30/03/2016 03:31 EEST | Updated 30/03/2016 03:55 EEST

Πρώην υπουργός μεταξύ των έξι θυμάτων αεροπορικού δυστυχήματος στο Κεμπέκ του Καναδά

Reuters Photographer / Reuters
Jean Lapierre announces he will run for the federal Liberals in the Montreal riding of Outremont during a news conference in Montreal, February 5, 2004. Lapierre, a founding member of the Bloc Quebecois, was also named Prime Minister Paul Martin's Quebec lieutenant. REUTERS/Shaun Best SB/GAC

Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στις Νήσους της Μαγδαληνής στον Κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, είπε η αστυνομία της επαρχίας του Κεμπέκ.

Τα θύματα περιλαμβάνουν έξι επιβάτες -και τον πιλότο- είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ Μαρτίν Ασελέν.

Η εκπρόσωπος δεν ανέφερε τα ονόματα των νεκρών, αλλά το καναδικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι CBC και άλλα καναδικά μέσα ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Ζαν Λαπιέρ, 59, ο οποίος, όπως ανέφεραν, βρισκόταν καθ' οδόν για την κηδεία του πατέρα του με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Λαπιέρ ήταν δημοφιλής και επιφανής σχολιαστής ειδήσεων και παρουσιαστής με έδρα το Κεμπέκ μετά από μια επαγγελματική πορεία στην πολιτική. Είχε υπηρετήσει ως υπουργός μεταφορών στην φιλελεύθερη κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2004 έως τον Φεβρουάριο του 2006 και ως κυβερνήτης της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ υπό τον πρωθυπουργό Πολ Μάρτιν.

Το μικρό μισθωμένο αεροπλάνο συνετρίβη στη διάρκεια κακοκαιρίας καθώς προσέγγιζε ένα τοπικό αεροδρόμιο στις Νήσους της Μαγδαληνής, είπαν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπηρεσία ερευνών δυστυχημάτων μεταφορικών μέσων του Καναδά δήλωσε ότι διερευνά την πτώση του αεροπλάνου αλλά δεν θα μπορέσει να στείλει ομάδα επιτόπιας έρευνας μέχρι αύριο, λόγω των καιρικών συνθηκών.