Βάζουμε στοίχημα πως δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιο από τα δύο χοτ ντογκ είναι αληθινό

Βάζουμε στοίχημα πως δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιο από τα δύο χοτ ντογκ είναι αληθινό

Μπορείτε να μαντέψετε ποιο από τα δύο παραπάνω χοτ ντογκ είναι αληθινό και ποιο δισδιάστατο; Όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με τα απίστευτα έργα του Howard Lee, κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο.

Ο Lee, ένας καλλιτέχνης από την Αγγλία γνωστός για τα συγκλονιστικά, υπερρεαλιστικά έργα του, τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή του κόσμου πέρυσι, με ένα βίντεο που έδειχνε δύο χοτ ντογκ. Το ένα ήταν αληθινό και το άλλο ζωγραφισμένο. Στο βίντεο χρησιμοποιεί ένα μαχαίρι για να κόψει στη μέση το φαγώσιμο χοτ ντογκ και να αποκαλύψει τη μεγάλη τους διαφορά.

Έκτοτε, ο Lee συνέχισε να δημιουργεί παρόμοια έργα τέχνης με καθημερινά αντικείμενα και τρόφιμα, όπως κουτάκια coca cola, γεύματα από τα McDonald και μπαλόνια.

«Ξεκινάς με ένα χαλαρό σκίτσο και τα πάντα μετά από αυτό είναι μια διαδικασία του τύπου “βρες τη διαφορά”» λέει ο Lee στο Mashable για την τεχνική του. «Συγκρίνεις τις διαφορές και τις διορθώνεις. Για να δημιουργήσεις ένα υπερρεαλιστικό έργο δεν σταματάς τη διαδικασία μέχρι να δημιουργήσεις κάποιου είδους οφθαλμαπάτη. Για τη δουλειά μου είναι σημαντικό το σχέδιο και το πραγματικό αντικείμενο να δείχνουν το ίδιο από το οπτικό πεδίο της κάμερας, οπότε ακολουθώ μια μεγάλη διαδικασία ελέγχου και διορθώσεων».

Ο Lee είπε επίσης πως του αρέσει να ζωγραφίζει οτιδήποτε είναι ικανό να μπερδέψει το μάτι, αν και συνήθως προτιμά το φαγητό. «Δεν ξέρω γιατί», προσθέτει «Ίσως επειδή είναι απλά και καθημερινά (πράγματα) και αυτό συνεισφέρει στην οφθαλμαπάτη. Δεν περιμένεις να συμβεί κάτι ασυνήθιστο με τόσο συνηθισμένα αντικείμενα».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα φανταστικά σχέδια του Lee, ενώ για να δείτε ολόκληρη τη δουλειά του δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το site του ή τη σελίδα του στο Instagram.