Φωτογραφίζοντας εγκαταλελειμμένα κτίρια - Το μεγαλείο της αποσύνθεσης μέσα από τον φακό του Christian Richter

Φωτογραφίζοντας εγκαταλελειμμένα κτίρια - Το μεγαλείο της αποσύνθεσης μέσα από τον φακό του Christian Richter

Εγκαταλελειμμένα σπίτια και ναοί,κατεστραμμένα κολυμβητήρια, αρχοντικά, μουχλιασμένοι τοίχοι θεάτρων, ετοιμόρροπες σκάλες. Πρόκειται για φωτογραφίες του Christian Richter ο οποίος εδώ και μια 7ετια φωτογραφίζει ερειπωμένα κτίσματα απ' όλη την Ευρώπη.

Ο 36χρονος Ανατολικογερμανός φωτογράφος με καταγωγή το Jeßnitz της πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, που μετά την επανένωση της προσέφερε παλιά, άδεια κτίρια που περίμεναν να εξερευνηθούν, μίλησε στη HuffPost για την εκπληκτική του συλλογή από φωτογραφίες.

"Εδώ και επτά χρόνια ταξιδεύω και φωτογραφίζω τέτοια μέρη. Συνήθως κάνω μια με δύο μέρες ταξίδι για να βρω αυτά τα κτήρια. Οι τοποθεσίες βρίσκονται κυρίως στην Ευρώπη, την οποία λατρεύω λόγω της παλιάς αρχιτεκτονικής της. ”

Ρωτώντας τον γιατί επέλεξε να φωτογραφίζει εγκαταλελειμμένα κτήρια απαντά: “Απλά λατρεύω την παλιά, φθαρμένη αρχιτεκτονική, τα σχήματα και τις υφές της – μου θυμίζουν ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα."

Ρωτώντας τον που βρίσκονται τα κτήρια απαντά: "Κρατάω κρυφές τις τοποθεσίες, για να αποφύγω τον βανδαλισμό τους στο μέλλον".

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Christian Richter στο λογαριασμό του στο Instagram.

Christian Richter

Δημοφιλή