Οι 9 πιο διαδεδομένοι μύθοι για τους τρανσέξουαλ που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας

Οι 9 πιο διαδεδομένοι μύθοι για τους τρανσέξουαλ που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας
Transgender women in Pakistan
Transgender women in Pakistan
Donald Iain Smith via Getty Images

Η αλήθεια είναι για τους τρανσέξουαλ κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι, για τους οποίους μάλιστα ο περισσότερος κόσμος είναι πεπεισμένος ότι ισχύουν.

To Vox, παρουσιάσει τους 9 πιο διαδεδομένους μύθους για τους τρανσέξουαλ.

Διαβάστε αναλυτικά:

1) Τα διεμφυλικά άτομα είναι σε σύγχυση ή εξαπατούν τους άλλους αναφορικά με το φύλο τους

Είναι πραγματικά ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους για τα διεμφυλικά άτομα ο οποίος έχει να κάνει με το ότι νιώθουν μπερδεμένα ή εξαπατούν τους άλλους σε σχέση με το φύλο τους. Κάτι τέτοιο όμως σύμφωνα με το Vox δεν ισχύει.

2) Ο σεξουαλικός προσανατολισμός συνδέεται με την ταυτότητα του φύλου

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Μία τρανσέξουαλ μπορεί για παράδειγμα να αναγνωρίζεται ως γυναίκα, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε αρσενικό και μπορεί να ελκύεται σεξουαλικά από γυναίκες ή άνδρες.

3) Το να αφήνουμε τους τρανσέξουαλ να χρησιμοποιούν το μπάνιο που ταιριάζει στην ταυτότητα του φύλου τους είναι επικίνδυνο

Άλλος ένας διαδεδομένος μύθος, καθώς τα διεμφυλικά άτομα προτιμούν την χρήση της τουαλέτας που ταιριάζει με την ταυτότητα του φύλου τους, και όχι αυτή η οποία ταιριάζει με το φύλο που γεννήθηκαν. Ορισμένοι έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να εκθέσει τους άλλους ανθρώπους σε ηδονοβλεψία ή ακόμη και σε πιθανότητα του να δεχτούν επίθεση. Εμπειρογνώμονες ωστόσο από 12 κράτη καρταρρίπτουν αυτό τον ισχυρισμό.

4) Το να αλλάξει κάποιος φύλο είναι τόσο απλό όσο μια χειρουργική επέμβαση

Το αλλάξει ένας τρανσέξουαλ φύλο δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν οι περισσότεροι και δεν είναι μια απλή ιατρική διαδικασία. Είναι μία διαδικασία που έχει να κάνει με προσωπικές, νομικές αλλά και κοινωνικές αλλαγές.

5) Όλα οι τρανσέξουαλ κάνουν ιατρική επέμβαση

Επίσης είναι ένας ακόμη μύθος, καθώς για πολλούς κάτι τέτοιο δεν είναι προτεραιότητα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούνται χρήματα που πολλοί δεν διαθέτουν και από ψυχολογικής σκοπιάς δεν είναι πάντα ότι πιο ευχάριστο.

6) Η υγειονομική περίθαλψη για τους τρανσέξουαλ είναι ακριβή

Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι η υγειονομική περίθαλψη που απαιτείται για τους τρανσέξουαλ είναι αρκετά ακριβή για το κράτος. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι οι τρανσέξουαλ δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν κοστίζουν πολλά.

7) Τα παιδιά δεν είναι αρκετά μεγάλα για να αντιληφθούν την ταυτότητα του φύλου τους

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένα παιδί τρανσέξουαλ δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιο είναι το πραγματικό του φύλο, γι αυτό και αλλάζουν φύλο σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έρευνες ειδικών έχουν δείξει ότι ακόμη και τα παιδιά από την ηλικία των 5 ετών μπορούν να ανταποκρίνονται σε ψυχολογικά τεστ που έχουν να κάνουν με το φύλο.

8) Οι τρανσέξουαλ είναι ψυχικά άρρωστοι

Άλλος ένας ακόμη μύθος είναι και αυτός ότι οι όλοι οι τρανσέξουαλ είναι ψυχικά άρρωστοι. Ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικές ιατρικές ενώσεις στις ΗΠΑ υποστηρίζουν πως αυτό δεν ισχύει, καθώς το να είσαι τρανσέξουαλ δεν είναι ψυχική διαταραχή.

9) Οι τρανσέξουαλ αποτελούν το λεγόμενο «τρίτο φύλο»

Ένας ακόμη μύθος είναι και αυτός ότι οι τρανσέξουαλ αποτελούν το λεγόμενο τρίτο φύλο. Κάτι τέτοιο όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Δημοφιλή