Κουτσούμπας: Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανείς τα έχει πει η κυβέρνηση σε 15 μήνες

Κουτσούμπας: Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανείς τα έχει πει η κυβέρνηση σε 15 μήνες
Eurokinissi

«Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανένας σήμερα τα 'χει πει αυτή η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο, 15 μήνες», είπε με αφορμή την Πρωταπριλιά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Mega.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά ο κ. Κουτσούμπας τήν χαρακτήρισε ως «φιάσκο», εκτιμώντας ότι «δεν πρόσφερε τίποτα" και ότι «αντίθετα επιδείνωσε ένα κάλπικο διχαστικό κλίμα μέσα στο λαό μας».

Δήλωσε, πάντως, ότι το ΚΚΕ προτίθεται να συμμετάσχει στις εξεταστικές επιτροπές που προτείνουν τόσο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και η Νέα Δημοκρατία, αν και προέβλεψε ότι το μαχαίρι δεν θα πάει στο κόκκαλο.

Για την αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ υποστήριξε ότι επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική και τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ στην ίδια πεπατημένη των προηγούμενων πάει μέχρι στιγμής...Απ΄ό,τι φαίνεται θέλει να προσανατολιστεί στο χώρο του κέντρου αλλά βεβαίως το μάτι της το έχει και προς και τα δεξιά, διότι έχουν και εξελίξεις στον ακροδεξιό χώρο», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Με αφορμή τις εξελίξεις τόσο στον χώρο της δεξιάς όσο και σε αυτόν της Κεντροαριστεράς είπε ότι «όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφέρον και να συντηρείται η Χρυσή Αυγή, ως εκλογικό ποσοστό, για να μην παίρνει η ΝΔ, έχει συμφέρον να φτιάχνονται και άλλα ακροδεξιά σχήματα για να κόβουν κυρίως από τη ΝΔ, αντίστοιχα και στους άλλους πολιτικούς χώρους έχουν συμφέρον να δημιουργούνται και από τα αριστερά διάφορα σχήματα, όπως είναι τώρα η προσπάθεια που γίνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Ειδικά για την Κεντροαριστερά, δήλωσε ότι το ΚΚΕ παρακολουθεί τις επαφές που γίνονται, ενώ και για τις κινήσεις Τσίπρα ανέφερε: «Ξαφνικά όλοι έχουν αγαπήσει την Κεντροαριστερά. Μέχρι και ο κ. Τσίπρας πήγε στην Κεντροαριστερά της Ευρώπης, στο σοσιαλιστικό κόμμα, με παρέμβαση Ολάντ. Φωτογραφήθηκε με την κ. Γεννηματά. Ετοιμάζεται απ΄ό,τι φαίνεται. Τουλάχιστον έχει και το μάτι στραμμένο προς τα εκεί για να κρατήσει τον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και είχε μετακομίσει τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δημοφιλή