Δραγασάκης: Δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις, θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές

Δραγασάκης: Δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις, θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές
Sooc

Δεν θα γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, όμως θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Ακόμα, τόνισε ότι το ασφαλιστικό έχει πολλά καθεστώτα και γι' αυτό και θα τεθούν ενιαίοι κανόνες για όλους ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια και την πρώτη κατοικία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι είναι τεράστιο θέμα τόσο για τους πολίτες όσο και για τις τράπεζες, ωστόσο τόνισε ότι έχουν δηλώσει στους θεσμούς ότι δεν πρέπει να συνδεθούν τα «κόκκινα» δάνεια με την πρώτη κατοικία.

Όσον αναφορά την αξιολόγηση, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι με κλείσιμο της αξιολόγησης τον Απρίλιο τότε θα έχει ολοκληρωθεί το δημοσιονομικό μέρος του μνημονίου. Επιπλέον ανέφερε ότι πρέπει φέτος να νομοθετηθούν μέτρα τα οποία θα πρέπει να υλοποιηθούν ως το 2018, ενώ τόνισε ότι παραμένει «αγκάθι» το πλεόνασμα 3,5%που πρέπει να πετύχει η χώρα. Ακόμα, τόνισε ότι για να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση, θα πρέπει να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, λέγοντας ότι «είναι θέμα ημερών να εκκενωθούν ο Πειραιάς και η Ειδομένη». Μιλώντας για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, επεσήμανε ότι υπάρχουν «γκρίζες ζώνες, τις οποίες θα τις δούμε στην πράξη, όμως ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε».

Δημοφιλή