ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/04/2016 07:47 EEST | Updated 02/04/2016 07:47 EEST

Τη γέφυρα του Αξιού στο ρεύμα προς Ειδομένη απέκλεισαν κάτοικοι της περιοχής

Eurokinissi

Τη γέφυρα του Αξιού στο ρεύμα προς Ειδομένη απέκλεισαν το πρωί του Σαββάτου κάτοικοι της Ειδομένης που διαμαρτύρονται για τη μη εκκένωση του καταυλισμού, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης επισήμανε ότι πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται από μέλη της τοπικής κοινωνίας, λέγοντας ότι «αγανάκτηση δεν εκδηλώνεται μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά και από τους κατοίκους οι οποίοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους», και εξέφρασε φόβους για το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ κατοίκων και προσφύγων.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι μέχρι στιγμής η αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της όμως σε ένα συντεταγμένο κράτος θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί, μεταξύ των οποίων και η αστυνομία.

Στο μεταξύ, ηρεμία επικρατεί στην Αλεξάνδεια Ημαθίας, και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο 722 όπου έφτασαν χθες διακόσιοι περίπου πρόσφυγες από τα Γιάννενα. Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι όλοι οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν στο κέντρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στο στρατόπεδο 722, ενώ επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του κέντρου».