Ποιοι θέλουν νεκρό το Ρουπακιά. Τι αναφέρει απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ

Ποιοι θέλουν νεκρό το Ρουπακιά. Τι αναφέρει απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ
sooc

Το σενάριο του πιθανού χτυπήματος κατά του Γιώργου Ρουπακιά από πρώην «συναγωνιστές» αναφέρεται σε απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Έθνος της Κυριακής».

Πρόκειται για την Έκθεση Τρωτότητας του στόχου η οποία υπεβλήθη σε πριν από δύο εβδομάδες στους επιτελείς της ΓΑΔΑ και τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Σε αυτήν περιγράφονται σύμφωνα με το δημοσίευμα όλα τα πιθανά σενάρια που «μπορούν να βάλουν κατά του στόχου».

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ δίνουν σημαντικό ποσοστό πιθανότητας στο σενάριο του πιθανού χτυπήματος κατά του Ρουπακά από πρώην «συναγωνιστές», καθώς οι συγκεκριμένοι έχουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλά να χάσουν εάν ανοίξει το στόμα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ο λόγος που καταγράφηκε ως πιθανό το εν λόγω σενάριο, είναι πως τώρα που ο Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε και έχει επανενωθεί με τους οικείους του έχει βρεθεί σε συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση , η οποία ίσως τον οδηγήσει να καταθέσει αυθορμήτως στο δικαστήριο ή στις Αρχές όσα γνωρίζει.

Κατά το σκεπτικό των συντακτών της έκθεσης, «ενδεχόμενο χτύπημα κατά του ανθρώπου που ξέρει πολλά», ίσως επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ως ενέργεια ατόμων που κινούνται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, με σκοπό «να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες».

Για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρεται στο δημοσίευμα, μεγάλες πιθανότητες έχει και το σενάριο της «καταδρομικής επίθεσης ατόμων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που ίσως εξαπολύσουν βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου όπου διαμένει ο στόχος φύλαξης». Όπως επισημαίνεται επίσης στην έκθεση, το οίκημα στο οποίο διαμένει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος «έχει μία είσοδο/ έξοδο με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς από ρίψη βόμβας μολότοφ να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο τόσο οι αστυνομικοί που έχουν τοποθετηθεί στα φρούρηση όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας».

Να σημειωθεί ότι υπό το βάρος των σεναρίων της έκθεσης επικινδυνότητας, τρωτότητας και βλητότητας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στη διάθεση μεγάλης αστυνομικής δύναμης στη φύλαξη του Γ. Ρουπακιά.

Δημοφιλή