Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν αφαιρείτε το makeup σας

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν αφαιρείτε το makeup σας
'Beautiful women cleaning face, isolated'
Alen-D via Getty Images
'Beautiful women cleaning face, isolated'

Έχει έρθει το τέλος της ημέρας, είστε εξουθενωμένες και θέλετε να να βγάλετε το makeup σας. Το να πάτε για ύπνο φορώντας eyeliner, μάσκαρα και makeup μοιάζει με καλή ιδέα, αλλά αγνοείτε αυτή την ανόητη ιδέα και παίρνετε τα μαντηλάκια καθαρισμού σας.

Τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεβαφτείτε, σύμφωνα με την Τζόις Παρκ, μία δερματολόγο που εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή.

Προτείνει λοιπόν να τα χρησιμοποιούμε με προσοχή. Δείτε τα ως ένα πρώτο βήμα του καθαρισμού σας, το οποίο αφαιρεί το πρώτο στρώμα από από τα προϊόντα του μακιγιάζ σας. Η Παρκ προσθέτει, «Χρειάζεστε ένα δεύτερο βήμα καθαρισμού για να αφαιρέσετε πλήρως το makeup σας».

Η Άριελ Παναρέλλο, μία πιστοποιημένη αισθητικός του Union Square Laser & Dermatology στο Μανχάταν, προτείνει να αγοράσετε καλής ποιότητας μαντηλάκια καθαρισμού, αποφεύγοντας αυτά που έχουν συστατικά που προκαλούν ξηρασία και σκληρά χημικά όπως αλκοόλ, άρωμα και φορμαλδεΰδη. Όπως επισημαίνει, η χρήση τους πρέπει να γίνεται απαλά, χωρίς να τα τρίβετε με δύναμη στο δέρμα σας.

Αν και οι δύο ειδικοί είναι υπέρ της χρήσης τους για να αφαιρείτε το makeup, την βρωμιά και το σμήγμα στους πόρους, επισημαίνουν παράλληλα ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, καθώς η υπερβολική χρήση τους μπορεί να προκαλέσει ξηρασία και ενόχληση. «Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μείνετε στο παραδοσιακό σαπούνι και το νερό,» λέει η Παρκ.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε και στα μάτια σας, αφού εκεί το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο. «Το να τρίβετε την περιοχή με δύναμη με ένα μαντηλάκι μπορεί να καταστρέψει το δέρμα και να επιταχύνει τη δημιουργία των ρυτίδων», λέει η Παρκ.

Επιλέξτε λοιπόν ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα μάτια. Η Παρκ προτείνει να βουτήξετε ένα κομμάτι βαμβάκι στο καθαριστικό και να το αφήσετε στα βλέφαρά σας για λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι το προϊόν θα «ποτίσει» καλύτερα και στη συνέχεια θα μπορέσετε απαλά να αφαιρέσετε το makeup.

Εμείς σας προτείνουμε μερικά προϊόντα αφαίρεσης makeup ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σας:

Ξηρό δέρμα

Κανονικό δέρμα

Λιπαρό δέρμα

Ευαίσθητο δέρμα

Με ακμή