Ελληνικές υπηρεσίες δείχνει για τη διαρροή η WSJ. Διαψεύδει το Wikileaks

Ελληνικές υπηρεσίες δείχνει για τη διαρροή η WSJ. Διαψεύδει το Wikileaks
Twitter wikileaks

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η διαρροή, από το Wikileaks, της φερόμενης συνομιλίας μεταξύ Βελκουλέσκου με Τόμσεν, ενώ αρκετοί σχολιάζουν το έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, με την Wall Street Journal (WSJ) να υποστηρίζει πως πίσω από τη διαρροή κρύβονται οι ελληνικές αρχές.

Η αμερικανική εφημερίδα δείχνει τις ελληνικές υπηρεσίες και αποδίδει τον ισχυρισμό της στο ορθογραφικό λάθος όσο αφορά στο όνομα της Βελκουλέσκου

«Ο αναγραμματισμός του ονομάτος Velculesku ως "VELKULESCOU" υποδηλώνει πως το έγγραφο έχει γραφτεί από κάποια ελληνική υπηρεσία" αναφέρει με tweet του ο οικονομικός αναλυτής επί ευρωπαϊκών θεμάτων Marcus Walker, ο οποίος έχει έδρα το Βερολίνο και την Αθήνα.

Επιπλέον, ο Walker σημειώνει πως η διαρροή αυτή δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έχει σκοπό να συζητήσει για το θέμα του χρέους, αλλά και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικεντρώνει στο να αποφύγει τα ιδιαίτερα επίπονα μέτρα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όλα τα παραπάνω, καταλήγει ο Αμερικανός, δείχνουν πως δεν φαίνεται πιθανή μια συμφωνία σύντομα.

Τέλος, ο Marcus Walker παρατηρεί πως, ο μέχρι πρότινος σύμμαχος της Αθήνας στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους λειτουργεί ο αποδιοπομπαίος τράγος και εκτιμά πως πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, με το να στοχεύει το ΔΝΤ, δεν αντιμετωπίζει την ελάφρυνση χρέους ως επιβράβευση. Το μόνο που επιδιώκει είναι μειώσει τα δημοσιονομικά μέτρα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

Απάντηση του Wikileaks

Ωστόσο στον δημοσιογράφο απαντά το Wikileaks απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς λέγοντας: «Ωραία θα ήταν αλλά η ορθογραφία (η οποία προέρχεται από τον ελληνικό Τύπο) και το κείμενο είναι δικό μας».

Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή