Τα νέα «γυμνά» παπούτσια του Louboutin ανοίγουν (ξανά) μια πολύ σοβαρή συζήτηση στον κόσμο της μόδας

Τα νέα «γυμνά» παπούτσια του Louboutin ανοίγουν (ξανά) μια πολύ σοβαρή συζήτηση στον κόσμο της μόδας

Η απόχρωση nude (γυμνό), κοινώς η απόχρωση στο χρώμα του δέρματος, είναι μια άκρως δημοφιλής επιλογή ανάμεσα στις γυναίκες, τόσο στα ρούχα όσο και στα παπούτσια. Μόνο μια απόχρωση nude όμως δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες όλων των γυναικών και αυτό είναι κάτι που ο Christian Louboutin γνωρίζει πολύ καλά.

Μετά την παρουσίαση της πρώτης του nude συλλογής το 2013, η οποία περιλάμβανε πέντε αποχρώσεις nude παπουτσιών ώστε να απευθύνεται σε περισσότερες γυναίκες με διαφορετικό χρώμα δέρματος, ο θρυλικός σχεδιαστής παπουτσιών επέκτεινε τώρα τη συλλογή του προσθέτοντας άλλες δύο αποχρώσεις. Τώρα πλέον η συλλογή περιλαμβάνει την απόχρωση Nude #1, που περιγράφεται ως «πορσελάνινη» και την απόχρωση Nude #7, που περιγράφεται ως «βαθύ σοκολατί».

Η μεγάλη ποικιλία των αποχρώσεών τους, ωστόσο, δεν είναι το μόνο καινοτόμο στοιχείο στη νέα συλλογή παπουτσιών του Louboutin. Ο σχεδιασμός τους παρεκκλίνει αρκετά από αυτόν που έχουμε συνηθίσει από τα παπούτσια με την υπογραφή Louboutin. Η περσινή nude συλλογή περιλάμβανε ψηλοτάκουνες γόβες που κόστιζαν από $675 (€592) και πάνω, ενώ η φετινή δίνει τη δυνατότητα στις πελάτισσες του οίκου να επιλέξουν και από μια συλλογή φλατ παπουτσιών με την ονομασία «Solasofia», με τιμές που ξεκινούν από $595 (€522).

Αν ρωτήσετε τον ίδιο τον Louboutin, ο στόχος του για αυτή τη νέα συλλογή δεν είναι άλλος από το να κάνει το άτομο που θα τα φορά να νιώθει υπέροχα. «Η nude συλλογή είναι αφιερωμένη στα άτομα που θέλουν να έχουν τέλεια πόδια, να έχουν μια τέλεια σιλουέτα» είπε ο Christian Louboutin στη Huffington Post. «Δεν ήθελα απαραίτητα να δώσω έμφαση στο παπούτσι. Αν κοιτάξετε το παπούτσι φαίνεται όμορφο, αν δεν το κοιτάξετε, αν δεν δείτε τις λεπτομέρειες, τα πάντα έχουν να κάνουν με το πόδι. Με τον άνθρωπο που το φορά. Είναι καταπληκτικό όταν απλά σκέφτεσαι τον εαυτό σου, όταν δεν σκέφτεσαι πως είσαι ντυμένος. Σε κρατά γυμνό, κατά μία έννοια».

Φυσικά, με $600 το ζευγάρι, δεν μιλάμε για παπούτσια που απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες. Επίσης το γεγονός πως χρειάστηκε να περάσει τόσος χρόνος μέχρι οι φίρμες πολυτελείας να αποφασίσουν να δημιουργήσουν προϊόντα για ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα λευκοί, είναι κάπως αποθαρρυντικό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι αξιοσημείωτο πως ένας τόσο διάσημος και αγαπητός σχεδιαστής όπως ο Louboutin ανοίγει κι άλλο τη συζήτηση γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα -και, ιδανικά, θα ενθαρρύνει και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν τα βήματά του.