Πεδίο αντιπαράθεσης για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ οι διαρροές από το Wikileaks

Πεδίο αντιπαράθεσης για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ οι διαρροές από το Wikileaks
SOOC

Σε κοντρα μεταξύ κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται στο εσωτερικό τουλάχιστον της χώρας, η υπόθεση των διαρροών συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ, Τόμσεν-Βελκουλέσκου από το Wikileaks. H μην ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία αφού όπως υποστηρίζει πριν λίγο καιρό παρακαλούσε το ΔΝΤ να για συνεργασία και τώρα «σηκώνει λάβαρα αντίστασης». Ο δε ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον προέδρο του καθώς «αντί να καταδικάσουν όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ή, τουλάχιστον, να ζητήσουν εξηγήσεις από το ΔΝΤ, έχουν αναλάβει, από χτες, τον ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή και συμπαραστάτη του ΔΝΤ».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Εκείνοι που πριν μερικούς μήνες με την επιστολή Τσακαλώτου, κυριολεκτικά παρακαλούσαν το ΔΝΤ και την κυρία Λαγκάρντ για συνεργασία, δεν έχουν σήμερα καμία αξιοπιστία όταν "σηκώνουν λάβαρα αντίστασης" κατά του ΔΝΤ». Σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης για τις διαρροές για τις θέσεις του ΔΝΤ, στη ΝΔ εκφράζουν την απορία για το ποια επιστολή λέει την αλήθεια, εκείνη του κ. Τσακαλώτου ή η τωρινή του κ. Τσίπρα, καθώς και τι ακριβώς επιδιώκουν.

«Τελικά, είναι η δική τους ανικανότητα και αναξιοπιστία που δίνουν άλλοθι σε προβληματικές σκέψεις διαφόρων στελεχών για πιέσεις προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της, οδηγεί και πάλι τη χώρα σε ασφυξία. Όπως ακριβώς έκανε και στο ολέθριο για τους Έλληνες 2015», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ αυτόκλητος υπερασπιστής του ΔΝΤ

«Η αποκάλυψη των διαλόγων Τόμσεν-Βελκουλέσκου περί πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος, με σκοπό την αποδοχή από την κυβέρνηση των θέσεων του ΔΝΤ, δείχνει, με απροκάλυπτο τρόπο, τους ωμούς εκβιασμούς τους οποίους είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όλους αυτούς τους μήνες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση και τονίζει πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα «έφτασαν στο σημείο να απειλούν την ευρωπαϊκή πολιτική σταθερότητα, μέσα από τον συσχετισμό της διαπραγμάτευσης του ελληνικού προγράμματος, με το επερχόμενο δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία».

«Μπροστά σε αυτή την αποκάλυψη, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, αντί να καταδικάσουν όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ή, τουλάχιστον, να ζητήσουν εξηγήσεις από το ΔΝΤ, έχουν αναλάβει, από χτες, τον ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή και συμπαραστάτη του ΔΝΤ» συνεχίζει η ανακοίνωση και κατακρίνει το γεγονός πως από τη Λεωφόρο Συγγρού «έφτασαν μέχρι το σημείο να εγείρουν θέμα ασφάλειας και απορρήτου των επικοινωνιών. Ο κόσμος τους έχει πάρει πια χαμπάρι. Έχει καταλάβει πόσο σκληρά διαπραγματεύονταν, έχει συνειδητοποιήσει με ποιανού το μέρος είναι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι εκβιασμοί να πέσουν στο κενό" καταλήγει η ανακοίνωση».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή