Πιθανότατα μέσα Απριλίου η έναρξη συζήτησης για την ελάφρυνση της χρέους. Προϋπόθεση η συμφωνία Αθήνας-δανειστών

Πιθανότατα μέσα Απριλίου η έναρξη συζήτησης για την ελάφρυνση της χρέους. Προϋπόθεση η συμφωνία Αθήνας-δανειστών
'European commission in Brussels, Belgium; EU flags in front of the buildingsee other similar images:'
'European commission in Brussels, Belgium; EU flags in front of the buildingsee other similar images:'
Sasha Radosavljevic via Getty Images

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι πιθανόν να αρχίσουν τις συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα μέσα Απριλίου, εάν έχει υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία με την Αθήνα επί ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων, δήλωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Εάν οι Έλληνες θέλουν να ... υπάρξει εκταμίευση πολύ πριν από τον Ιούλιο, χρειάζεται να υπάρξει πολιτική συμφωνία περί τα μέσα του Απριλίου - και στις 12 Απριλίου όλοι πάνε στην Ουάσινγκτον- άρα καλύτερα πριν από τότε», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης ενώ μαίνεται η θύελλα που έχουν προκαλέσει οι διαρροές στα Wikileaks σχετικά με τις μεθοδεύσεις του ΔΝΤ σε βάρος της χώρας μας.

«Μόνον τότε μπορεί να αρχίσει στα σοβαρά συζήτηση για θέματα χρέους και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Και μετά τελικά όλα πρέπει να συνδυασθούν ταυτόχρονα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανόν ότι θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Ουάσινγκτον για να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς και διμερείς συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και θεσμούς της ευρωζώνης.

«Θα το θεωρήσω πολύ παράξενο εάν δεν συμβεί αυτό», δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Εάν μέχρι τότε έχει επιτευχθεί μία σημαντική συμφωνία επί του πακέτου των μεταρρυθμίσεων, τότε το μόνο εκκρεμές θέμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα είναι να συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, και θα είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτό», δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή