Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με τους άνδρες των ΜΑΤ που βιαιοπραγούν σε βάρος κατοίκων της Χίου

Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με τους άνδρες των ΜΑΤ που βιαιοπραγούν σε βάρος κατοίκων της Χίου
politischios

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και απεικονίζουν άνδρες των ΜΑΤ να βιαιοπραγούν σε βάρος κατοίκων της Χίου διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συμπλοκές μεταξύ κατοίκων των Ταμπάκικων της Χίου και διμοιρίας των ΜΑΤ, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη της Χίου» όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Οι κάτοικοι αρνούταν τη διέλευση της κλούβας της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και από τη συμπλοκή με τα ΜΑΤ να τραυματιστούν τρεις πολίτες οι οποίοι και διακομίσθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

«Δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης» δήλωσε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια.

Ο κ. Βουρνούς υποστήριξε ότι το περιστατικό δημιουργήθηκε εξαιτίας της γενικότερης έλλειψης συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δημοφιλή