Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση κυβέρνησης - δανειστών του πιο κρίσιμου γύρου διαπραγματεύσεων

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση κυβέρνησης - δανειστών του πιο κρίσιμου γύρου διαπραγματεύσεων
SOOC

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ραντεβού της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν προέβη σε κανένα σχόλιο όταν ρωτήθηκε για τη σύμπλευση των θεσμών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η συνάντηση των κκ Τσακαλώτου - Χουλιάρακη με τους εκπροσώπους των δανειστών διήρκησε μόλις 90 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στη σκιά των αποκαλύψεων του περασμένου Σαββατοκύριακου και τις αποκαλύψεις Τόμσεν - Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε ότι επρόκειτο για μία εισαγωγική συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας της νέας διαπραγμάτευσης σημειώνοντας επίσης ότι σκοπός ήταν να τεθεί στο τραπέζι και ο οδικός χάρτης των συνομιλιών μέχρι τις 22 Απριλίου όπου θα διεξαχθεί η νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις του Wikileaks ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι δεν έγινε καθόλου συζήτηση με το γεγονός των αποκαλύψεων να μην αναφέρεται κατά τις σημερινές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο, Τρίτη, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση μέτρων, η οποία θα αφορά σε δαπάνες και έσοδα (παραμετρικά μέτρα) με στόχο να καλύψει και το τελευταίο 1% που χωρίζει το ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% έως το 2018.

Δημοφιλή