ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/04/2016 08:48 EEST | Updated 04/04/2016 08:49 EEST

Η απάντηση της κυβέρνησης στη Λαγκάρντ: Η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση είναι μεγάλη ανοησία

Nick Paleologos / SOOC

Η πορεία της διαπραγμάτευσης ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή, μετά και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με το ΔΝΤ μετά τις διαρροές των WikiLeaks.

Μάλιστα, μετά τη σύσκεψη εκδόθηκε ανακοίνωση-απάντηση στην επιστολή της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προς τον πρωθυπουργό, στην οποία χαρακτήριζε ανοησίες τα περί πιέσεων μέσω πιστωτικού γεγονότος.

«Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη.

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ σε ότι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες, στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί, η συντριπτική πλειοψηφία διαρροών των WikiLeaks».

Sponsored Post