ΔΙΕΘΝΕΣ

Μείωση μεγαλύτερη του 2,5% στις τιμές του πετρελαίου

Oil and gas station
Oil and gas station
Dan Bannister via Getty Images

Μείωση μεγαλύτερη του 2,5% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας, μετά την αμφιβολία που εδραιώνεται μεταξύ των επενδυτών για την επίτευξη συμφωνίας για το "πάγωμα" της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου. Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τη διακοπή λειτουργίας αγωγού, που μεταφέρει πετρέλαιο σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ. Ωστόσο, κατά τη γενικότερη εκτίμηση, η τάση αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου θα συνεχιστεί.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 40% από τα χαμηλά επίπεδα τιμών 12ετίας που κατέγραψαν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 98 σεντς ή 2,5% στα 37,69 δολ το βαρέλι, με το χαμηλότερο επίπεδο των τιμών τους να καταγράφεται στα 37,60 δολ το βαρέλι. Οι τιμές αυτές είναι μειωμένες κατά 11% από την υψηλότερη τιμή για το 2016, στα 42,54 δολ το βαρέλι, η οποία καταγράφηκε στις 18 Μαρτίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου έκλεισαν τη χθεσινή συνεδρίαση μειωμένες κατά 1,09 δολ το βαρέλι κοντά στο 3%, με τιμή στα 35,70 δολ το βαρέλι, αφού ανέκαμψαν προσωρινά μετά τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Οκλαχόμα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού έχουν μειωθεί κατά 15% από το υψηλό τιμής για το 2016, που κατέγραψαν στα 41,90 δολ το βαρέλι στις 22 Μαρτίου.

Η Σαουδική Αραβία θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της, σε συμφωνία σταθεροποίησης της παραγωγής πετρελαίου, τη συμμετοχή όλων των χωρών που έχουν ηγετική θέση στις εξαγωγές πετρελαίου. Το Ιράν αρνείται τη συμμετοχή του, μέχρι να φτάσει στα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου, που είχε πριν από την εφαρμογή του διεθνούς εμπάργκο εναντίον του.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Popular in the Community