Το Μαξίμου απαντά στα «ΝΕΑ» με δικό του δημοσίευμα του 2010 που αποδεικνύει πως είχαν δηλωθεί οι μετοχές Τσίπρα

Το Μαξίμου απαντά στα «ΝΕΑ» με δικό του δημοσίευμα του 2010 που αποδεικνύει πως είχαν δηλωθεί οι μετοχές Τσίπρα
sooc

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η απάντηση που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφορικά με δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε κατασκευαστική εταιρία στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας το 2007, μαζί με το σημερινό υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστο Καραμάνο.

Η εταιρεία Αγνάντι ΟΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» δεν εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού που έχουν δημοσιευθεί.

Το Μαξίμου όμως φαίνεται πως «έψαξε» αρκετά καλά το αρχείο της εφημερίδας και παραθέτει δημοσίευμα της ίδιας της εφημερίδας, στην ηλεκτρονική έκδοση στις 20/9/2010 που αφορά την τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών. Η εφημερίδα λοιπόν γράφει:

«Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το 2008 εισοδήματα 21.588 ευρώ.

Δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος 114 τ.μ. στην Αθήνα που απέκτησε με γονική παροχή το 1996 και κάτοχος μηχανής 650 κ.ε. που απέκτησε τα 2007 με αγορά έναντι 7.300 ευρώ.

Για το 2008 δηλώνει καταθέσεις 2.949 ευρώ στην Άλφα και μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία που ξεκίνησε το 2007 με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ. Ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία»

Αντίγραφο της ιστοσελίδας σε PDF σε περίπτωση που παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα των «Νέων».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» και επισημαίνεται πως ο κ. Ψυχάρης θα πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία, ενώ παραθέτει και παλιότερα δημοσιεύματα για το ίδιο θέμα από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τα «Παραπολιτικά».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού:

«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα “Νέα” δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τι να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!

Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των “Νέων” έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο “Πρώτο Θέμα” το 2009 (9/8) και στα “Παραπολιτικά” το 2012 (22/9).

ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις “πόθεν έσχες” του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας».

των Παραπολιτικών

Δημοφιλή