ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/04/2016 15:00 EEST | Updated 06/04/2016 15:31 EEST

Λέσβος: Διαμαρτυρία στο hotspot της Μόριας από μετανάστες. Να κρεμαστεί από κολώνα της ΔΕΗ απειλούσε ένας από αυτούς

Eurokinissi

Kαθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του hotspot της Μόριας στη Λέσβο συνεχίζουν περίπου 100 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, φωνάζοντας συνθήματα για την απελευθέρωσή τους.

Οι μετανάστες ζητούν να απελευθερωθούν για 15 μέρες και να μην απελαθούν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το σύνολο των όσων αρνούνται να εκφράσουν βούληση ασύλου και άρα να παγώσει γι αυτούς η διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία. Ένας από αυτούς το μεσημέρι ανέβηκε σε κολώνα της ΔΕΗ και απειλούσε να κρεμαστεί από αυτήν με το κασκόλ του.

Από τους 3.097 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο hot spot της Μόριας, έχουν εκφραστεί 3.083 δηλώσεις βούλησης παροχής ασύλου, γεγονός που απομακρύνει σοβαρά το ενδεχόμενο νέων επιστροφών στην Τουρκία - τουλάχιστον από τη Μυτιλήνη - στο αμέσως προσεχές μέλλον.

 

Σημειώνεται πως ο αριθμός των υπό περιορισμό μεταναστών αυξάνει καθημερινά, αν και οι ροές από τα απέναντι παράλια μειώνονται. Αυτό οφείλεται στο ότι από την Αστυνομία, εντοπίζονται και μεταφέρονται στο hot spot μετανάστες που έχουν αποφύγει τη σύλληψη για να μην σταλούν πίσω, ή μετανάστες που εντοπίζονται με πλαστά έγγραφα.

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)