Το περιοδικό Glamour έκανε την Amy Schumer υπέρβαρη με το ζόρι

Το περιοδικό Glamour έκανε την Amy Schumer υπέρβαρη με το ζόρι
Amy Schumer arrives at the GQ Men of the Year Party at the Chateau Marmont on Thursday, Dec. 3, 2015, in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Jordan Strauss/Invision/AP
Amy Schumer arrives at the GQ Men of the Year Party at the Chateau Marmont on Thursday, Dec. 3, 2015, in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Την προηγούμενη εβδομάδα, το περιοδικό Glamour, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου τους τεύχους που θα είναι αφιερωμένο σε γυναίκες plus-size.

Στο εξώφυλλο ήταν το μοντέλο Ashley Graham, η οποία μοιράστηκε μέσα από τα social media την φωτογραφία της δείχνοντας ότι είναι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.

Δεν ήταν, όμως, όλες οι γυναίκες που φιλοξενήθηκαν στο αφιέρωμα αυτό το ίδιο χαρούμενες.

Η Amy Schumer, η οποία ήταν μία από τις γυναίκες που ανέφερε το αφιέρωμα, μαζί με την ηθοποιό, Melissa McCarthy και την τραγουδίστρια, Adele δεν είδε με καλό μάτι την αναφορά που έγινε στο όνομά της.

Για την ακρίβεια, έγραψε στο Instagram:

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι plus-size. Όμορφες και υγιείς γυναίκες. Plus-size θεωρείται στην Αμερική όποιος φοράει νούμερο 16. Εγώ κυμαίνομαι ανάμεσα στο νούμερο 6 και το νούμερο 8. Το περιοδικό Glamour, με έβαλε στο τεύχος που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες που είναι plus-size χωρίς να με ρωτήσει ή να με ενημερώσει και δεν μου φαίνεται σωστό. Οι νέες γυναίκες βλέπουν το σωματότυπό μου και σκέφτονται ότι είναι plus-size; Ποιες είναι οι σκέψεις σας πάνω σε αυτό; Οι δικές μου είναι ότι δεν είναι σωστό glamour, δεν είναι λαμπερό («Mine are not cool glamour not glamourous»).

Μέσα στο τεύχος η Cindi Leive, η διευθύντρια του Glamour αναφέρει ότι το τεύχος είναι «96 σελίδες από πάρα πολύ κομψές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να είστε μέσα στη μόδα, πρωί και βράδυ, με την βοήθεια ειδικών μόδας, συντακτών και κομψών γυναικών που φορούν μέγεθος 12 με 22.»

Οπότε, είναι λογικό να αναρωτηθεί η Schumer για ποιο λόγο την συμπεριέλαβαν μέσα σε αυτό το τεύχος.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, το Glamour δεν χαρακτήρισε σε κανένα σημείο ότι η Schumer είναι plus-size, και το τεύχος περιλαμβάνει και άλλες διάσημες γυναίκες κάθε σωματότυπου, όπως η Nicole Richie και η Christina Hendricks.

Η Huffington Post επικοινώνησε με το περιοδικό και ζήτησε να σχολιάσουν το περιστατικό:

«Αρχικά, αγαπάμε την Amy, το ίδιο και οι αναγνώστες μας- γι' αυτό το λόγο την είχαμε και πέρυσι στο εξώφυλλο του περιοδικού. Η ατάκα του εξωφύλλου σε αυτό το ειδικό τεύχος – το οποίο επικεντρώνεται σε γυναίκες που φορούν μέγεθος 12 και πάνω- αναφέρει “Γυναίκες που μας εμπνέουν”, εφόσον πιστεύουμε ότι το έντονο και λεκτικό της μήνυμα για την θετική αντιμετώπιση του σώματος μας εμπνέει, όπως και το μήνυμα τόσων άλλων γυναικών, κάθε μεγέθους, που παρουσιάζουμε. Το τεύχος δεν την περιγράφει ως plus-size. Λυπούμαστε αν την προσβάλαμε με κάποιο τρόπο.»

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.