Ηρεμία ξανά στον Πειραιά μετά την πρωινή ένταση: Μεταφορά των προσφύγων σε άλλο σημείο του λιμανιού

Ηρεμία ξανά στον Πειραιά μετά την πρωινή ένταση: Μεταφορά των προσφύγων σε άλλο σημείο του λιμανιού
eurokinissi

Ηρεμία επικρατεί μπροστά από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-3 στο λιμάνι του Πειραιά, όπου νωρίτερα μετανάστες και πρόσφυγες μαζί με τα παιδιά τους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προβλήτα.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποχώρησαν, ωστόσο, επειδή στο σημείο βρίσκεται συγκεντρωμένος κόσμος, οι λιμενικές Αρχές δεν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων, προς το παρόν.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναμένεται να βρεθούν σε άλλο σημείο του λιμανιού του Πειραιά μέχρι το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα αύριο Πέμπτη να μετακινηθούν με λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Το χρονικό της μικροέντασης

Η μικροένταση ξέσπασε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε3, καθώς πρόσφυγες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να μεταβούν στα κέντρα οργανωμένης φιλοξενίας, ενώ ορισμένες από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτοφανής.

Αρχικά μετέβησαν στο σημείο τρεις γγ υπουργείων (Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασιλείου Παπαδόπουλου, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλη) οι οποίοι ενημέρωσαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι θα πρέπει να μπουν στα πούλμαν και να αποχωρήσουν. Στόχος ήταν να πειστούν οι πρόσφυγες ώστε να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Μάλιστα ζήτησαν από τους δημοσιογράφους που βρισκόταν στο σημείο να αποχωρήσουν κάτι που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις.

Οι πρόσφυγες ωστόσο αντέδρασαν. Κάποιοι βγήκαν μπροστά και άρχισαν να ζητούν από τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία. Κάποιοι άλλοι άρχισαν να ξαπλώνουν στο έδαφος ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, διαμαρτυρόμενοι έντονα προς τις δυνάμεις του λιμενικού που βρισκόταν στο σημείο.

Στο σημείο επικράτησε μικροένταση, ειδικά όταν όταν ένας πρόσφυγας κρατώντας στα χέρια του ένα μικρό μωρό το οποίο δεν ήταν παραπάνω από λίγων μηνών άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος ενός άλλου άνδρα.

Ένας άλλος πρόσφυγας τράβηξε μια σκηνή και ζητούσε από τα παιδιά που ήταν εκεί να μπουν μέσα σε αυτή, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους.

Δημοφιλή