Απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών στο «Αισθητικό Δάσος Καισαριανής»

Απελευθέρωση αρπακτικών πουλιών στο «Αισθητικό Δάσος Καισαριανής»
kostas fikas

Για άλλη μια φορά η οργάνωση ΑΝΙΜΑ με πλούσιο έργο στην φροντίδα και επανένταξη ζώων στο περιβάλλον οργάνωσε την απελευθέρωση οκτώ αρπακτικών πουλιών(τέσσερις γερακίνες, δύο μπούφοι, ένας φιαδαετός και ένα κιρκινέζι) στο «Αισθητικό Δάσος Καισαριανής».

Τουλάχιστον διακόσιοι φίλοι των πτηνών βρέθηκαν στο βουνό για να δουν την απελευθέρωση των πουλιών. Την παράσταση έκλεψαν οι πελώριοι εντυπωσιακοί μπούφοι με τα τεράστια πορτοκάλι μάτια (Ο μπούφος θεωρείται το μεγαλύτερο νυκτόβιο αρπακτικό στον κόσμο.)

Το δεύτερο είδος που έκλεψε την παράσταση ήταν ένας εντυπωσιακός φιδαετός με τα κατακίτρινα μάτια και το μουδιασμένο στην αρχή πέταγμα μετά από μερικές βδομάδες νοσηλείας.

Την παράσταση συμπλήρωσαν ένα κιρκινέζι και μερικές γερακίνες.

Η ορνιθοπανίδα στην Ελλάδα είναι από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη είτε από ενδημικά είτε από αποδημητικά πουλιά, παρόλο το μικρο μέγεθος της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των πληθυσμών της ο οποίος βάλλεται από παράνομο κυνήγι, δηλητηριασμένα δολώματα, υποβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος και μείωση των ενδιαιτημάτων του.

Οι φωτογραφίες από την απελευθέρωση των πουλιών είναι μια προσφορά του αναγνώστη της HuffPost Greece, Κώστα Φίκα.

arpaktika poulia