Δείτε τον εαυτό σας να πέφτει από τους καταρράκτες της Βικτωρίας στην Αφρική

Δείτε τον εαυτό σας να πέφτει από τους καταρράκτες της Βικτωρίας στην Αφρική
Victoria Falls
Victoria Falls
Dynamic Graphics Group via Getty Images

Απολαύστε τη μεγαλειότητα και την ομορφιά των Καταρρακτών Βικτωρίας ανάμεσα στη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε από την άνεση της πολυθρόνας σας σε αυτό το υπέροχο βίντεο 360 μοιρών.

Το βίντεο, το οποίο μοιράστηκε στο Facebook αυτή την εβδομάδα το National Geographic, προσκαλεί τους θεατές να βουτήξουν από την κορφή των καταρρακτών. Μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στην εμβληματική «Πισίνα του Διαβόλου», την επικίνδυνη και πανέμορφη πισίνα στην άκρη του καταρράκτη.

360° Tour: The “Devil’s Pool” at Victoria Falls

Straddling the border between Zambia and Zimbabwe, this legendary waterfall is among the biggest and most awe-inspiring on the planet. Take a 360° ride over the jaw-dropping cliffs at Victoria Falls.

Δημοσιεύτηκε από National Geographic στις Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Η «Πισίνα του Διαβόλου» βρίσκεται στο νησί Livingstone, στους καταρράκτες που βρίσκονται στην πλευρά της Ζάμπια.

Στους ξηρότερους μήνες, οι ριψοκίνδυνοι πέφτουν στα νερά και κολυμπούν προς το βραχώδες χείλος του γκρεμού, όπου τα ορμητικά νερά του ποταμού Zambezi κατευθύνονται.

«Το ρεύμα παίρνει αμέσως τον έλεγχο και με οδηγεί προς το χείλος του γκρεμού», γράφει ο ταξιδιωτικός συγγραφέας, Clive Andrews. «Όμως προτού πέσω σε έναν υγρό τάφο, με σταματά ένας τείχος από φυσικά βράχια. Εκτός από το ότι μου σώζουν τη ζωή, μου επιτρέπουν να κοιτάξω πάνω από την κορυφή μέσα από μια εκκωφαντική έκρηξη πολύχρωμου σπρέι. Ένα πραγματικά απίστευτο θέαμα».

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή