Στην οικογένεια Λάτση το 20% του Ομίλου Viva

Στην οικογένεια Λάτση το 20% του Ομίλου Viva
Backlit keyboard is reflected in screen of Apple Macbook Pro notebook computer in Warsaw February 6, 2012. REUTERS/Kacper Pempel (POLAND - Tags: BUSINESS)
Backlit keyboard is reflected in screen of Apple Macbook Pro notebook computer in Warsaw February 6, 2012. REUTERS/Kacper Pempel (POLAND - Tags: BUSINESS)
Kacper Pempel / Reuters

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ποσοστού 20% του ομίλου Viva από επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Λάτση, ενώ ο επόμενος στόχος είναι η επέκταση στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Viva, η διαδικασία απόκτησης μετοχών συνολικού ύψους 20% στον όμιλο εταιρειών Viva από επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Λάτση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν οι επενδυτές έκαναν το πρώτο βήμα εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την απόκτηση ποσοστού 12,5%.

Τον Ιανουάριο του 2016, συμφώνησαν στην απόκτηση και του υπολοίπου 7,5%, συναλλαγή που ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των επενδυτών την 1η Απριλίου 2016 στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet Holdings.

Ο Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Viva, σημείωσε ότι «ο όμιλος ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία έναν πρώτο κύκλο λανσαρίσματος καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και ότι άμεσος επόμενος στόχος είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης, στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος. Πρώτος σταθμός για το ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, Viva Wallet, θα είναι το Λονδίνο και αμέσως επόμενοι προορισμοί οι Κύπρος, Ρουμανία, Ιταλία και Πολωνία. Προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του στο εσωτερικό της χώρας».

O Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης ανέφερε ότι «η Viva αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού. Αυτά τα στοιχεία μας έκαναν να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή εντός των 14 μηνών αντί των τριών ετών που προέβλεπε η αρχική μας συμφωνία, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολύ επιτυχημένη πορεία του ομίλου Viva και την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδρυτικών μετόχων και επενδυτών».

O όμιλος Viva δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2000.

Δημοφιλή