Tourism Awards 2016: Οι μεγάλοι νικητές του ελληνικού τουρισμού

Tourism Awards 2016: Οι μεγάλοι νικητές του ελληνικού τουρισμού
archive

Για τρίτη συνεχή χρονιά, περισσότερα από 650 στελέχη και προσωπικότητες του ελληνικού τουρισμού κατέκλυσαν την αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προκειμένου να παραστούν στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2016, την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Στη μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού, με παρουσιαστές τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, βραβεύθηκαν βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και φορέων σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure και πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν την καινοτομία και την ποιότητα του ελληνικού τουρισμού.

Τα Tourism Awards 2016 διοργάνωσε η έκδοση Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ. Φέτος, ο αριθμός των εταιρειών που υπέβαλαν υποψηφιότητα αυξήθηκε κατά 33%, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία και την αναγνώριση των βραβείων στον κλάδο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ:

«Τα Tourism Awards αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό, με ιδιαίτερη αξία για τον τουριστικό κλάδο, οι καινοτόμες δράσεις του οποίου βραβεύονται στην αποψινή τελετή. Η επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών και πρωτοβουλιών της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας ενισχύει τον συναγωνισμό για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και ενθαρρύνει τις καλές πρακτικές στον τομέα αυτό. Κοινός στόχος, η περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού που συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις αγορές του εξωτερικού μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε και φέτος για νέα χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό».

Η μεγάλη βραδιά είχε στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης, χαμόγελα και κέφι, cocktails της Diageo και ένα μενού gala με γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα που επιμελήθηκε ο σεφ Μιλτιάδης Καρούμπας. Με γρήγορο ρυθμό που κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο, στην σκηνή ανέβηκαν για να παραλάβουν τα βραβεία τους ιδιοκτήτες ξεχωριστών μικρών μονάδων αλλά και εκπρόσωποι κάποιων από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας, οργανισμοί τουριστικής προβολής και εταιρείες καινοτομίας καθώς και επιχειρήσεις από ολόκληρο το φάσμα του τουρισμού. Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο φουαγιέ, όπου οι βραβευθέντες έκαναν τις δηλώσεις τους μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογραφήθηκαν με τα βραβεία τους, συνοδεία του Tourism Awards cocktail.

Παράλληλα, περισσότεροι από 1.000 θεατές παρακολούθησαν την τελετή μέσω live streaming στην ιστοσελίδα των Tourism Awards.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, για την προβολή της Ελλάδας μέσω της ταινίας «Ένας άλλος κόσμος», στον Στέφανο Μίλλερ για την συνεισφορά του στην ανάπτυξη του Αρχαιολογικού Τουρισμού, στον Γιώργο Πίττα, για τη συνεισφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία και τον Τουρισμό, στη Σοφία Καλαντίδου και τον Nίκο Σαράντο για την προσφορά τους στη Γαστρονομία, και στους εθελοντές του προγράμματος This is My Athens του Δήμου Αθηναίων.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 27μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Νίκο Σκουλά. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Γιάννης Μπουτάρης, Μάγια Τσόκλη, Γιάννης Τσεκλένης, Λευτέρης Λαζάρου και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Τα βραβεία απένειμαν οι: Δημήτρης Τρυφωνόπουλος – Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Αμβράζης – Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ, Ιωσήφ Πάρσαλης – Γενικός Διευθυντής Marketing Greece, Νίκος Καπετανάκης - CRO & Project Manager Globe One Digital, Αλέξανδρος Φάμελος, Presales Manager Samsung, Δήμητρα Χριστοδούλου – Διευθύντρια Μάρκετινγκ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Google, Διονύσης Κολοκοτσάς – Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Google, Ιωάννης Δημόπουλος - Διευθύνων Σύμβουλος Atnet-Εκδρομή, Δρ. Εύη Μπαραλού - MSc in Tourism Management Academic Director Alba, Τάσος Αργυρός – Sales Director HuffPost Greece, Ιωάννης Γιαννακάκης -Διευθύνων Σύμβουλος City Contact, Νίκος Σκουλάς – Πρώην Υπουργός Τουρισμού και Μάγια Τσόκλη – Δημοσιογράφος.

Οι βραβεύσεις καλύπτουν ένα πολυδιάστατο φάσμα: από πρωτοβουλίες Στρατηγικής και Καινοτομίας, μέχρι Destination Management και από βέλτιστες πρακτικές σε επίπεδο Hotel Experience μέχρι έργα Αρχιτεκτονικής στον Τουρισμό. Μία από τις νέες διαγωνιστικές κατηγορίες που ξεχώρισε για τον αριθμό των υποψηφιοτήτων που προσέλκυσε είναι αυτή των Hotels&Resorts, στην οποία και διακρίθηκαν μικρές και μεγάλες μονάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Για τον αναλυτικό πίνακα των βραβευθέντων, για φωτογραφίες και για το πλήρες βίντεο της βραδιάς, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.tourismawards.gr.