Απαντήσεις για τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπείες στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητεί το «Ποτάμι»

Απαντήσεις για τις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπείες στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητεί το «Ποτάμι»

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το Ποτάμι αναφέρει σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ότι είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί την Πέμπτη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του Ποταμιού και Υπεύθυνου του Τομέα Υγείας του κινήματος, κ. Κώστα Μπαργιώτα για τις πολύμηνες αναμονές ασθενών για ακτινοθεραπεία. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Ποτάμι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, δήλωσε κώλυμα.

«Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αρνείται συστηματικά να απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις, απαξιώνοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο», καταγγέλλει το κόμμα, προσθέτοντας ότι ο κ. Μπαργιώτας είχε απευθύνει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής (αριθμ. πρωτ. 146, 15/01/2016), χωρίς ανταπόκριση.

Ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία κυμαίνεται από 2 έως 5 μήνες και ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ακτινοθεραπευτικών κέντρων στις δημόσιες δομές είναι απαρχαιωμένος, ενώ στην επαρχία οι ελλείψεις τεράστιες, αναφέρει το Ποτάμι.

«Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στο δημόσιο τομέα. Τα 14 από αυτά είναι πεπαλαιωμένα, παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες ή δεν υποστηρίζονται πλέον από τις εταιρίες. Από την ολιγωρία του Υπουργείου κινδυνεύει και η μεγάλη δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ύψους 16 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά την προμήθεια 7 γραμμικών επιταχυντών σε ισάριθμα νοσοκομεία του ΕΣΥ, καθώς για να προχωρήσει, το ίδρυμα έχει εύλογα θέσει ως μοναδικό όρο να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως προσλήψεις κλπ., ώστε να λειτουργήσουν πλήρως», αναφέρει.

Δημοφιλή