Κουμουτσάκος: Ο πρωθυπουργός έγινε νεοφιλελεύθερος

Κουμουτσάκος: Ο πρωθυπουργός έγινε νεοφιλελεύθερος
Eurokinissi

«Νεοφιλελεύθερο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη σημερινή υπογραφή παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.

«Ο κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του σε πολιτικές που χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερες πρωθυπουργός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του» τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας πως έχει προηγηθεί η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων. «Καλωσορίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την πορεία της αξιολόγησης ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση από τη σύγκρουση πέρασε στη συνθηκολόγηση και επεσήμανε πως έχει πρόθεση να δεχθεί μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε υφεσιακά και αναποτελεσματικά.

«Η κυβέρνηση ομολογεί απολογία συνθηκολόγησης 5,5 δισ.» δήλωσε, εκφράζοντας την εκτίμηση πως με τα μέτρα αυτά η χώρα δεν θα ανακάμψει και ούτε θα μαζέψει χρήματα.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Δρίτσα κατά το παρελθόν, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση, το κατά πόσον θέσεις που έχουν δημοσίως εκφραστεί από στελέχη της και αρμόδιους υπουργούς αναιρούνται. Εκανε, μάλιστα λόγο, για ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για οργανώσεις που παρεμβαίνουν για ύποπτους λόγους, υποστηρίζοντας πως όσο συνεχίζονται οι καταστάσεις αυτές, θα υπονομεύεται η εικόνα της χώρας.

«Δικαιώνονται δυστυχώς οι επιφυλάξεις όσον αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας με την Τουρκία. Ο κίνδυνος για νέες ροές επιφυλλάσει ανεξέλεκτες καταστάσεις» τόνισε, χαρακτηρίζοντας «υπόλογη» την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για αναποτελεσματικούς χειρισμούς.

Ο ίδιος είπε πως οι εικόνες σε Ειδομένη, Χίο, Πειραιά υπονομεύουν το ρόλο της χώρας. Ακόμη είπε πως δικαιώνονται οι επιφυλάξεις που εξέφρασε η ΝΔ για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας έπειτα και από τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση για το νέο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη σημείωσε πως στη ΝΔ βλέπουν «μια απόπειρα να αποκτήουν πολιτική εκφραση γνωστές πολιτικές φιλοδοξίες».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως από την πρώτη στιγμή αντέδρασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και άσκησε αυστηρή κριτική, επισήμανε πως αυτές είναι κακός οιωνός για την ελευθεροτυπία και πως πρόκειται για απόφαση ιδεολογικής τυφλότητας και αντιδημοκρατικής αντίδρασης.

Για την επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είπε πως πρόκειται για επίσκεψη αστραπή, επικεντρωμένη στα ζητήματα της ομογένειας. Τόνισε δε πως το ενδιαφέρουν της ΝΔ για στενές σχέσεις με τους Έλληνες του εξωτερικού είναι διαρκές. Αυτό δηλώνει και η πρόταση για ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Δημοφιλή